R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDPEER, PECORINO EN RUCOLASALADE
voorgerecht/bijgerecht 4 p., Amerika





1 k aardperen, schoon geborsteld
3 el olijfolie plus extra
een flinke hand rucola
1 à 2 el wijnazijn
40 g pecorino, geraspt
citroensap
peper en zout


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Leg de aardperen in een braadslee of ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie, bestrooi ze met zout en schep ze om.
Zet de braadslee in de oven. Rooster de aardperen tot ze goudbruin zijn en zacht aanvoelen (45 minuten). Schep na een half uur de aardperen nog een keer om.

Laat de aardperen iets afkoelen. Snijd grote aardperen doormidden of in vieren. Doe de aardperen, rucola, pecorino, olie, azijn en een flinke kneep citroensap in een kom en schep ze om tot ze goed gemengd zijn.

Serveer de salade als die nog lauwarm is.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________