I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
r
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AARDBEIEN MET LIMOEN EN BASILICUM

dessert, 4 p., internationaal





500 g aardbeien
15 à 20 g verse basilicum
1 limoen
2 à 3 el poedersuiker
slagroom 


Bereiding


Was de aardbeien, droog ze en verwijder de kroontjes.
Snijd de aardbeien doormidden.

Rasp het groene gedeelte van de limoenschil en pers de helft van de vrucht uit.

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

Doe de gehalveerde aardbeien, de limoenrasp, het limoensap en  de basilicum in een kom en schep het geheel voorzichtig om.
Zet de kom in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken en de vruchten kunnen koelen (ca 1 uur).

Klop al dan niet gezoete slagroom lobbig (hoeveelheid slagroom en hoeveelheid suiker naar keuze).

Serveer iedere portie aardbeien met een dot slagroom.


Info








> Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________