![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Frankrijk ![]() 350 g aardbeien 250 ml melk 200 ml slagroom 100 g suiker 1 el citroensap 10 g gelatinepoeder 4 el koud water voor de garnering: 50 g aardbeien eventueel: slagroom Bereiding Voeg al roerend de gelatine aan het water toe. Terzijde zetten. Pureer 350 g aardbeien (staafmixer, foodprocessor). Zeef de puree met een fijnmazige zeef als je geen pitjes in de bavarois wilt. Roer het citroensap door de puree. Breng in een steelpan de melk net tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en voeg er de suiker en de gelatineoplossing aan toe. Roer tot de suiker helemaal opgenomen is en roer er dan de aardbeienpuree door. Laat het geheel afkoelen. Dat gaat snel als je de kom met de bavarois in een grotere kom met koud water zet. Klop de slagroom stijf en vouw die in gedeeltes door de bavarois. Roer niet want dan verlies je luchtigheid. Giet de bavarois in een (glazen) kom of schaal en zet die in de koelkast. Geef de bavarois de tijd om goed op te stijven (minimaal een uur). Garneer de bavarois voor je die serveert met aardbeien en eventueel slagroom. Deze pudding - een creatie van Auguste Escoffier - gaat al meer dan 100 jaar mee. Bavarois is het Franse woord voor Beiers maar wat de link met Beieren is, is mij onbekend.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|