|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
AARDAPPELTJES MET SPEKJES EN SJALOTJES
4 p., Oekraïne
800 g aardappeltjes, geschild 200 g salo of pancetta in reepjes gesneden 200 g sjalotjes, in (gehalveerde) ringetjes gesneden eventueel: zout en peper Bereiding Kook de aardappeltjes 15 minuten in een pan licht gezouten water. Giet het kookwater af en laat de aardappeltjes uitwasemen en wat afkoelen. Verhit op matige temperatuur een koekenpan en doe er de in reepjes gesneden pancetta in. Voeg geen vetstof toe, de reepjes spek geven voldoende vetstof af voor dit gerecht. Voeg als de spekjes zijn gaan zweten, de sjalotringetjes toe. Bak ze mee tot ze krokant zijn. Schep ze regelmatig om. Voeg de aardappeltjes aan de pan met het pancetta/sjalotmengsel toe en meng ze. Laat de aardappeltjes op temperatuur komen. Voeg indien gewenst of nodig peper en zout toe. Proef eerst want het spek zal al de nodige hoeveelheid zout bevatten. De sjalotjes kun je vervangen door uien. Salo is de Oekraïens voor gezouten buikspek. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |