R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPELTJES MET SPEKJES EN SJALOTJES

4 p., Oekraïne






800 g aardappeltjes, geschild
200 g salo of pancetta in reepjes gesneden
200 g sjalotjes, in (gehalveerde) ringetjes gesneden

eventueel:
zout en peper


Bereiding

Kook de aardappeltjes 15 minuten in een pan licht gezouten water.
 
Giet het kookwater af en laat de aardappeltjes uitwasemen en wat afkoelen.

Verhit op matige temperatuur een koekenpan en doe er de in reepjes gesneden pancetta in. Voeg geen vetstof toe, de reepjes spek geven voldoende vetstof af voor dit gerecht.

Voeg als de spekjes zijn gaan zweten, de sjalotringetjes toe. Bak ze mee tot ze krokant zijn. Schep ze regelmatig om.

Voeg de aardappeltjes aan de pan met het pancetta/sjalotmengsel toe en meng ze. Laat de aardappeltjes op temperatuur komen. Voeg indien gewenst of nodig peper en zout toe. Proef eerst want het spek zal al de nodige hoeveelheid zout bevatten.


Info


De sjalotjes kun je vervangen door uien.
Salo is de Oekraïens voor gezouten buikspek.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________