R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Engeland 750 g aardappels 4 flinke stronken witlof 1 el boter zout en peper 1 tl mosterd 2 eidooiers 1 ei olie om in te vetten 100 g blauwschimmelkaas 2 el paneermeel Bereiding Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze 15 minuten in lichtgezouten water. Blancheer de stronken witlof 8 minuten in licht gezouten, kokend water. Laat ze goed uitlekken. Giet de aardappels af, stamp ze grof en werk er de boter, de mosterd, de eidooiers, het ei plus zout en peper naar smaak door. Verwarm de oven voor (200 C). Halveer de stronken witlof. Leg ze op keukenpapier om er nog meer vocht aan te ontrekken. Vet een ovenschaal in met olie en spreid de grofgestampte aardappels over de bodem uit. Druk er de halve stronken witlof in, het snijvlak naar beneden gekeerd. Verbrokkel de kaas over het geheel en strooi er het paneermeel of broodkruim over. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |