R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
AARDAPPELTAARTJE MET WITLOF EN BLAUWE KAAS
hoofdgerecht, 4 p., Engeland





750 g aardappels
4 flinke stronken witlof
1 el boter
zout en peper
1 tl mosterd
2 eidooiers
1 ei
olie om in te vetten
100 g blauwschimmelkaas
2 el paneermeel






Bereiding


Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze 15 minuten in lichtgezouten water.

Blancheer de stronken witlof 8 minuten in licht gezouten, kokend water.
Laat ze goed uitlekken.

Giet de aardappels af, stamp ze grof en werk er de boter, de mosterd, de eidooiers, het ei plus zout en peper naar smaak door.

Verwarm de oven voor (200 C).

Halveer de stronken witlof. Leg ze op keukenpapier om er nog meer vocht aan te ontrekken.

Vet een ovenschaal in met olie en spreid de grofgestampte aardappels over de bodem uit.
Druk er de halve stronken witlof in, het snijvlak naar beneden gekeerd.
Verbrokkel de kaas over het geheel en strooi er het paneermeel of broodkruim over.

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten.
 

Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________