![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
AARDAPPELKOEKJES MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN
placki ziemniaczane,
4 p.,
Polen
![]() 8 aardappels, geschild en geraspt 2 rode uien. gepeld en geraspt 2 eieren 6 el bloem 400 g paddenstoelenmix (champignons, shiitake100 g shiitake, in schijfjes 1 flinke handvol verse bladpeterselie, grof gehakt olijfolie boter zout en versgemalen zwarte peper optioneel: zure room
Bereiding
Doe de aardappelrasp, de geraspte ui, het ei, de bloem en zout en peper naar smaak in een kom en meng ze. Verhit een koekenpan met daarin 1 el olie en 1 el boter. Maak dunne pannekoekjes van het aardappelraspmengsel (1/2 cm dik, doorsnee 10 à 15 cm) en bak ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn (5 à 7 minuten per kant). Verhit in een andere koekenpan 4 el boter en bak er de paddenstoelen op hoge temperatuur goudbruin in. Voeg op het laatste moment de peterselie toe en schep die door de paddenstoelen. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper en serveer ze samen met de pannenkoekjes.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |