R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPELKOEKJES MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN

placki ziemniaczane, 4 p., Polen






8 aardappels, geschild en geraspt
2 rode uien. gepeld en geraspt
2 eieren
6 el bloem
400 g paddenstoelenmix (champignons, shiitake100 g shiitake, in schijfjes
1 flinke handvol verse bladpeterselie, grof gehakt
olijfolie
boter
zout en versgemalen zwarte peper

optioneel:
zure room


Bereiding


Doe de aardappelrasp, de geraspte ui, het ei, de bloem en zout en peper naar smaak in een kom en meng ze.

Verhit een koekenpan met daarin 1 el olie en 1 el boter.
Maak dunne pannekoekjes van het aardappelraspmengsel  (1/2 cm dik, doorsnee 10 à 15 cm) en bak ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn (5 à 7 minuten per kant).

Verhit in een andere koekenpan 4 el boter en bak er de paddenstoelen op hoge temperatuur goudbruin in. Voeg op het laatste moment de peterselie toe en schep die door de paddenstoelen.

Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper en serveer ze samen met de pannenkoekjes.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________