R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPEL - SPINAZIESOEP
 voorgerecht, Tibet





4 koppen runderbouillon
4 aardappels, in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 tl kopan masala (zie Info)
1 tl currypoeder
een stukje verse gember, geraspt
200 g spinazie
1 el azijn
een handvol verse koriander


Bereiding


Roerbak de ui en de knoflook 5 minuten.
Voeg de stukken aardappel toe en ga 3 minuten door met roerbakken..
Voeg de bouillon, kopan masala, currypoeder, gember en azijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep, verhit die weer en voeg de spinazie toe. Laat de pan op het vuur staan tot de spinazie geslonken is.
Voeg peper en zout naar smaak toe


Info


Kopan Masala ofwel Tibetaanse garam masala is vernoemd naar het Kopan klooster in de Tibetaanse Kathmanduvalei, waar de specerijenmix oorspronkelijk vandaan komt.
Het wat zoete mengsel kom je veelvuldig tegen in Tibetaanse vleesgerechten, curries en soepen. Klik hier voor het recept.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________