R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AARDAPPEL-ROOMSOEP MET GEITENKAAS
6 à 8 p., Hongarije





30 g boter
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
1 k aardappels, geschild en in blokjes
2 l kippenbouillon
200 g zachte geitenkaas
100 ml room
100 ml zure room of crème fraîche
50 ml olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verhit de boter in een kookpan en bak er op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren de blokjes knolselderij in. Voeg wat zout toe.

Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en laat de soep  met het deksel op de pan zachtjes koken tot de blokjes aardappel gaar zijn.

Voeg 2/3 deel van de geitenkaas toe. Doe de room, de zure room/crème fraîche en 2 dl soep in een kommetje en meng ze.
Giet het mengsel in de soeppan en laat de soep verder pruttelen tot alle kaas is gesmolten.

Pureer de soep (staafmixer/blender) en giet/druk die  vervolgens door een zeef. Voeg wat bouillon toe als de soep te dik is.

Schep de soep in kommen of op borden en verkruimel er de rest van de geitenkaas over, druppel er olijfolie over en geef ieder portie een flinke draai peper.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________