![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 à 8 p., Hongarije ![]() 30 g boter 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes 1 k aardappels, geschild en in blokjes 2 l kippenbouillon 200 g zachte geitenkaas 100 ml room 100 ml zure room of crème fraîche 50 ml olijfolie zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Verhit de boter in een kookpan en bak er op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren de blokjes knolselderij in. Voeg wat zout toe. Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en laat de soep met het deksel op de pan zachtjes koken tot de blokjes aardappel gaar zijn. Voeg 2/3 deel van de geitenkaas toe. Doe de room, de zure room/crème fraîche en 2 dl soep in een kommetje en meng ze. Giet het mengsel in de soeppan en laat de soep verder pruttelen tot alle kaas is gesmolten. Pureer de soep (staafmixer/blender) en giet/druk die vervolgens door een zeef. Voeg wat bouillon toe als de soep te dik is. Schep de soep in kommen of op borden en verkruimel er de rest van de geitenkaas over, druppel er olijfolie over en geef ieder portie een flinke draai peper.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|