![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 p., Italië ![]() 500 g kruimige aardappels 400 g uien 75 g gerookte spekreepjes 1 el boter 600 ml kippenbouillon 600 ml melk 100 g conchiglie (pasta) 150 g slagroom verse peterselie, fijngehakt versgeraspte/geschaafde parmezaan voor erbij: knoflookbrood voor de pesto: 60 g verse peterselie, fijngehakt 2 tenen knoflook, geperst 60 g pijnboompitten 2 el verse basilicum, fijngehakt 60 g parmezaan, fijngeraspt (witte) peper 150 ml olijfolie Bereiding Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en pureer ze. Terzijde zetten. Snijd de uien fijn, het spek in reepjes en de aardappels in blokjes. Bak het spek een paar minuten aan. Voeg de boter, de uien en de aardappelblokjes toe en bak ze op laag vuur 5 minuten mee. Voeg de bouillon en de melk toe en breng ze aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes koken. Voeg de pasta toe en laat de soep op laag vuur verder koken tot de pasta bijna gaar is. Voeg de room toe - laat de soep nu niet meer koken - en even later de peterselie en een paar eetlepels pesto. Schep de soep in kommen en schaaf er wat parmezaan over. Serveer er knoflookbrood bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |