R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
AARDAPPEL-PETERSELIESOEP MET PESTO
voorgerecht, 4 p., Italië





500 g kruimige aardappels
400 g uien
75 g gerookte spekreepjes
1 el boter
600 ml kippenbouillon
600 ml melk
100 g conchiglie (pasta)
150 g slagroom
verse peterselie, fijngehakt
versgeraspte/geschaafde parmezaan

voor erbij:
 knoflookbrood

voor de pesto:
60 g verse peterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
60 g pijnboompitten
2 el verse basilicum, fijngehakt
60 g parmezaan, fijngeraspt
(witte) peper
150 ml olijfolie


Bereiding


Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en pureer ze.
Terzijde zetten.


Snijd de uien fijn, het spek in reepjes en de aardappels in blokjes.

Bak het spek een paar minuten aan.
Voeg de boter, de uien en de aardappelblokjes toe en bak ze op laag vuur 5 minuten mee.

Voeg de bouillon en de melk toe en breng ze aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes koken.

Voeg de pasta toe en laat de soep op laag vuur verder koken tot de pasta bijna gaar is.
Voeg de room toe - laat de soep nu niet meer koken - en even later de peterselie en een paar eetlepels pesto.

Schep de soep in kommen en schaaf er wat parmezaan over.

Serveer er knoflookbrood bij.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________