R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
























Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AALU TARKARI
aardappelcurry, 4 p., Nepal





10 à 12 aardappels
1/4 tl kurkuma
2 groene chilipepers, van zaad ontdaan, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1/2 kop (120 ml) yoghurt
2 el mosterdolie
verse koriander
een stukje gember van ca 2 1/2 cm
zout naar smaak


Bereiding


Kook de aardappels in de schil.  Laat ze wat afkoelen en pel ze dan.
Snijd de aardappels in stukjes.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg er de kurkuma, groene chilies, knoflook en gember aan toe. Roerbak ze 1 minuut.
Voeg de yoghurt toe, de stukjes aardappel en zout.
Doe het deksel op de pan en laat het geheel een kleine 5 minuten sudderen.

Voeg, indien nodig, wat water toe voor een goede consistentie van de saus. Laat de pan in dat geval nog wat langer op het vuur staan.

Garneer de aardappelcurry met blaadjes verse koriander.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________