|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
aardappelcurry, 4 p., Nepal 10 à 12 aardappels 1/4 tl kurkuma 2 groene chilipepers, van zaad ontdaan, fijngesneden 1 teen knoflook, geperst 1/2 kop (120 ml) yoghurt 2 el mosterdolie verse koriander een stukje gember van ca 2 1/2 cm zout naar smaak Bereiding Kook de aardappels in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze dan. Snijd de aardappels in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en voeg er de kurkuma, groene chilies, knoflook en gember aan toe. Roerbak ze 1 minuut. Voeg de yoghurt toe, de stukjes aardappel en zout. Doe het deksel op de pan en laat het geheel een kleine 5 minuten sudderen. Voeg, indien nodig, wat water toe voor een goede consistentie van de saus. Laat de pan in dat geval nog wat langer op het vuur staan. Garneer de aardappelcurry met blaadjes verse koriander.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |