![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
12 à 16 stukken, Zwitserland ![]() voor het deeg: 350 g bloem 200 g boter 200 g suiker 1/4 tl zout 1 groot ei, losgeklopt voor de vulling: 200 g suiker 2 el water 250 g walnoten, grof gehakt 150 ml slagroom 3 el honing 1 eiwit 1 eigeel 2 el slagroom Bereiding Doe de ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en pulseer ze tot een homogene massa. Vorm er met je handen een samenhangend deeg van. Voeg 1 à 2 el water toe indien nodig. Verdeel het deeg in 2 stukken, het ene wat groter dan het andere. Maak er bollen van. Doe de suiker, het water en de honing in een pan met dikke bodem en breng het mengsel aan de kook. Laat het koken tot het donker-goudkleurig wordt. Roer van tijd tot tijd. Voeg de noten en de room toe en roer tot alle stukjes noot met het mengsel bedekt zijn. Neem de pan van het vuur en zet die terzijde om af te koelen. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakvorm met een diameter van 30 cm in met wat boter. Rol de grootste deegbol tussen 2 stukken pastic folie uit tot een cirkel met een diameter van 34 centimeter. Bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen van het deeg voorzchtig tegen de zijkant van de bakvorm. Verspreid de vulling egaal over de taartbodem maar druk niet teveel, anders gaat de bodem scheuren en lekken. Vouw het deeg aan de rand naar binnen toe over de vulling. Rol de kleinere deegbal uit tot een cirkel met een diameter van 29 centimeter. Bestrijk de teruggevouwen rand van de taartbodem met eiwit en plaats de topdeeglaag op de taart. Sluit de taartrand door er voorzichtig met de tanden van een vork op te drukken. Meng het eigeel met 2 el room en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Prik de taart met een vork op verschillende plaatsen in. Maak er een patroon van als je wilt. Bak de taart in 35 à 40 minuten mooi goudbruin. Laat de taart tot lauwwarm afkoelen in de bakvorm. Verwijder de rand van de bakvorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen. ![]()
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |