R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E R  I  E
kleurrijke wereldgerechten










































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
- ZWITSERSE WALNOTENTAART -
12 à 16 stukken, Zwitserland




 
voor het deeg:

350 g bloem
200 g boter
200 g suiker
1/4 tl zout
1 groot ei, losgeklopt

voor de vulling:
200 g suiker
2 el water
250 g walnoten, grof gehakt
150 ml slagroom
3 el honing
1 eiwit
1 eigeel
2 el slagroom


Bereiding


Doe de ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en pulseer ze tot een homogene massa.
Vorm er met je handen een samenhangend deeg van. Voeg 1 à 2 el water toe indien nodig. Verdeel het deeg in 2 stukken, het ene wat groter dan het andere. Maak er bollen van.

Doe de suiker, het water en de honing in een pan met dikke bodem en breng het mengsel aan de kook. Laat het koken tot het donker-goudkleurig wordt. Roer van tijd tot tijd.
Voeg de noten en de room toe en roer tot alle stukjes noot met het mengsel bedekt zijn.
Neem de pan van het vuur en zet die terzijde om af te koelen.

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakvorm met een diameter van 30 cm in met wat boter.
Rol de grootste deegbol tussen 2 stukken pastic folie uit tot een cirkel met een diameter van 34 centimeter.
Bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen  van het deeg voorzchtig tegen de zijkant van de bakvorm.

Verspreid de vulling egaal over de taartbodem maar druk niet teveel, anders gaat de bodem scheuren en lekken.
Vouw het deeg aan de rand naar binnen toe over de vulling.

Rol de kleinere deegbal uit tot een cirkel met een diameter van 29 centimeter.
Bestrijk de teruggevouwen rand van de taartbodem met eiwit en plaats de topdeeglaag op de taart.
Sluit de taartrand door er voorzichtig met de tanden van een vork op te drukken.

Meng het eigeel met 2  el room en bestrijk er de bovenkant van de taart mee.
Prik de taart met een vork op verschillende plaatsen in. Maak er een patroon van als je wilt.

Bak de taart in 35 à 40 minuten mooi goudbruin.
Laat de taart tot lauwwarm afkoelen in de bakvorm.
Verwijder de rand van de bakvorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.






Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________