|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bij de thee of als dessert, 6 p., Zwitserland 1 ei 150 g suiker 1/2 tl vanille-extract 65 g tarwebloem 1 tl bakpoeder een snufje (1/8 tl) zout 125 g lichtzure appels 65 g gehakte walnoten Bereiding Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Read more: http://www.tasteofhome.com/recipes/swiss-apple-pie#ixzz3AePNua36 Read more: http://www.tasteofhome.com/recipes/swiss-apple-pie#ixzz3AePNua36 Read more: http://www.tasteofhome.com/recipes/swiss-apple-pie#ixzz3AePNua36 Meng in een ander kom de tarwebloem, het bakpoeder en het zout. Roer het bloemmengsel door het eimengsel tot het net vochtig is. Werk de stukjes appel en de stukjes walnoot door de massa en stort die vervolgens in een ingevette taartbakvorm met een diameter van ongeveer 20 cm. Verwam de oven voor op 175 C. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Controleer met een houten prikker of de taart helemaal gaar is. Steek de prikker in het midden van de taart. De prikker moet er schoon uitkomen. Onverwachte gasten? Niets lekkers in huis maar wel de ingrediënten voor dit Zwitsers appel-notentaartje? Ga er dan voor want binnen een uur kan het kant en klaar op je tafel staan. Je hoeft er geen taartdeeg voor te maken, wat een hoop werk en tijd scheelt, maar een soort beslag zonder boter of vet. Een aantrekkelijk punt van dit rustieke, nogal brosse taartje is het krokante laagje dat zich boven op het gebak vormt. Wacht niet te lang met serveren zodat die "crunch" niet teloor gaat. Het recept vraagt om een snufje zout maar dat mag wat mij betreft gerust wat meer zijn. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |