R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten 




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
-  ZWITSERS APPEL-NOTENTAARTJE  -
bij de thee of als dessert, 6 p., Zwitserland





1 ei
150 g suiker
1/2 tl vanille-extract
65 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
een snufje (1/8 tl) zout
125 g lichtzure appels
65 g gehakte walnoten


Bereiding


Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

  • In a large bowl, combine the egg, sugar and vanilla. Combine the flour, baking powder and salt; stir onto egg mixture just until moistened. Fold in apples and walnuts. Transfer to a greased 9-in. pie plate.
  • Bake at 350° for 30 minutes or until golden brown and a toothpick inserted near the center comes out clean. Cool on a wire rack. Yield: 6-8 servings.

    Read more: http://www.tasteofhome.com/recipes/swiss-apple-pie#ixzz3AePNua36

  • In a large bowl, combine the egg, sugar and vanilla. Combine the flour, baking powder and salt; stir onto egg mixture just until moistened. Fold in apples and walnuts. Transfer to a greased 9-in. pie plate.
  • Bake at 350° for 30 minutes or until golden brown and a toothpick inserted near the center comes out clean. Cool on a wire rack. Yield: 6-8 servings.

    Read more: http://www.tasteofhome.com/recipes/swiss-apple-pie#ixzz3AePNua36

  • In a large bowl, combine the egg, sugar and vanilla. Combine the flour, baking powder and salt; stir onto egg mixture just until moistened. Fold in apples and walnuts. Transfer to a greased 9-in. pie plate.
  • Bake at 350° for 30 minutes or until golden brown and a toothpick inserted near the center comes out clean. Cool on a wire rack. Yield: 6-8 servings.

    Read more: http://www.tasteofhome.com/recipes/swiss-apple-pie#ixzz3AePNua36

  • Meng in een kom het ei, de suiker en de vanille.
    Meng in een ander kom de tarwebloem, het bakpoeder en het zout.
    Roer het bloemmengsel door het eimengsel tot het net vochtig is.
    Werk de stukjes appel en de stukjes walnoot door de massa en stort die vervolgens in een ingevette taartbakvorm met een diameter van ongeveer 20 cm.

    Verwam de oven voor op 175 C.

    Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Controleer met een houten prikker of de taart helemaal gaar is. Steek de prikker in het midden van de taart. De prikker moet er schoon uitkomen.


    Info


    Onverwachte gasten? Niets lekkers in huis maar wel de ingrediënten voor dit Zwitsers appel-notentaartje? Ga er dan voor want binnen een uur kan het kant en klaar op je tafel staan. Je hoeft er geen taartdeeg voor te maken, wat een hoop werk en tijd scheelt, maar een soort beslag zonder boter of vet.
    Een aantrekkelijk punt van dit rustieke, nogal brosse taartje is het krokante laagje dat zich boven op het gebak vormt. Wacht niet te lang met serveren zodat die "crunch" niet teloor gaat.

    Het recept vraagt om een snufje zout maar dat mag wat mij betreft gerust wat meer zijn.



    Home

    Rubrieken:

    Hapjes:

    •  Appetizers
    •  Tapas

    Voorgerechten:

    •  Starters
    •  Soepen

    Salades

    Desserts

    Gebak
    ______________

    Fruit

    Groenten
    ______________

    •  Aardappels
    •  Bonen
    •  Brood
    •  Granen
    •  Linzen
    •  Noedels
    •  Pasta
    •  Rijst
    ______________

    Gevogelte:

    •  Kalkoen
    •  Kip
    •  Diversen
    ______________

    Vlees:

    •  Lam
    •  Rund
    •  Varken
    •  Diversen
    ______________

    Eieren

    Kazen

    Vis/zeevruchten
    ______________

    Noten en zaden

    Paddenstoelen
    ______________

    Dressings en
    Sauzen


    Kruiden en
    Specerijen

    ______________

    Specials

    Termen en
    technieken


    Maten en
    gewichten


    Varia

    Deze website
    (introductie)


    Reageren
    ______________