R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
- ZWIEBELWÄHE -
uientaart, 4 p., Zwitserland





1 1/2 kop bloem
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
8 el (ca 115 g) ongezouten koude boter, in blokjes
1/4 kop ijskoud water

voor de vulling:
100 g bacon, fijngesneden
3 el ongezouten boter
675 g uien, fijngesneden
zout naar smaak
1/2 kop melk
1/2 kop slagroom
3 eieren
100 g gruyère, geraspt
versgemalen zwarte peper
versgemalen nootmuskaat


Bereiding


De taartbodem.
Pulseer de bloem, het bakpoeder en het zout in de foodprocessor. Voeg de blokjes boter toe en pulseer ze kort mee. Voeg het water toe en pulseer nog eens kort.
Vorm op een met bloem bestoven werkblad een schijf van het deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een uur in de koelkast rusten.

Rol de gekoelde schijf deeg uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 32 centimeter. Leg het deeg in een bakvorm (met losse zijwand) met een diameter van 27 à 28 centimeter. Duw het deeg voorzichtig tegen de bodem en tegen de zijwand.
Snijd eventueel over de rand hangend deeg af. Koel het deeg opnieuw, dit keer 30 minuten.

Prik de deegbodem op verschillende plaatsen met een vork in.
Bedek de bodem met bakpapier en strooi er taartgewichtjes of gedroogde bonen over. Bak de bodem 20 minuten in de op 210 C voorverwarmde  oven.
Neem de bakvorm uit de oven en verwijder de gewichtjes en het bakpapier. Zet de bakvorm terug in de oven en bak de taartbodem nog 15 minuten.

De vulling.
Bak de stukjes bacon op middelhoog vuur in 7 à 8 minuten krokant en laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken.
Verwijder het baconvet uit de pan en smelt er de boter in. Voeg de uien toe en strooi er zout over. Doe het deksel op de pan en laat de uien gedurende 10 minuten zacht worden. Roer af en toe.
Neem het deksel van de pan en bak de uien tot ze licht gebruind zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Meng in een kom de melk, de slagroom en de eieren. Voeg de bacon, de uien en de geraspte kaas aan het mengsel toe. Kruid het geheel met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel in de taartvorm.
Verlaag de oventemperatuur naar 200 C.
Bak de taart 45 à 50 minuten tot de vulling goudbruin en gestold is.
Laat de taart op een rooster helemaal afkoelen voor je die in punten snijdt en serveert.
Je kunt de taart ook meteen uit de oven opdienen als een quiche.


Info






Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________