![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
uientaart, 4 p., Zwitserland ![]() 1 1/2 kop bloem 1/2 tl bakpoeder 1/4 tl zout 8 el (ca 115 g) ongezouten koude boter, in blokjes 1/4 kop ijskoud water voor de vulling: 100 g bacon, fijngesneden 3 el ongezouten boter 675 g uien, fijngesneden zout naar smaak 1/2 kop melk 1/2 kop slagroom 3 eieren 100 g gruyère, geraspt versgemalen zwarte peper versgemalen nootmuskaat Bereiding De taartbodem. Pulseer de bloem, het bakpoeder en het zout in de foodprocessor. Voeg de blokjes boter toe en pulseer ze kort mee. Voeg het water toe en pulseer nog eens kort. Vorm op een met bloem bestoven werkblad een schijf van het deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een uur in de koelkast rusten. Rol de gekoelde schijf deeg uit tot een cirkel met een diameter van ongeveer 32 centimeter. Leg het deeg in een bakvorm (met losse zijwand) met een diameter van 27 à 28 centimeter. Duw het deeg voorzichtig tegen de bodem en tegen de zijwand. Snijd eventueel over de rand hangend deeg af. Koel het deeg opnieuw, dit keer 30 minuten. Prik de deegbodem op verschillende plaatsen met een vork in. Bedek de bodem met bakpapier en strooi er taartgewichtjes of gedroogde bonen over. Bak de bodem 20 minuten in de op 210 C voorverwarmde oven. Neem de bakvorm uit de oven en verwijder de gewichtjes en het bakpapier. Zet de bakvorm terug in de oven en bak de taartbodem nog 15 minuten. De vulling. Bak de stukjes bacon op middelhoog vuur in 7 à 8 minuten krokant en laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken. Verwijder het baconvet uit de pan en smelt er de boter in. Voeg de uien toe en strooi er zout over. Doe het deksel op de pan en laat de uien gedurende 10 minuten zacht worden. Roer af en toe. Neem het deksel van de pan en bak de uien tot ze licht gebruind zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. Meng in een kom de melk, de slagroom en de eieren. Voeg de bacon, de uien en de geraspte kaas aan het mengsel toe. Kruid het geheel met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel in de taartvorm. Verlaag de oventemperatuur naar 200 C. Bak de taart 45 à 50 minuten tot de vulling goudbruin en gestold is. Laat de taart op een rooster helemaal afkoelen voor je die in punten snijdt en serveert. Je kunt de taart ook meteen uit de oven opdienen als een quiche. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |