R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZWARTE RIJSTSALADE
bijgerecht, 6 à 8 p., Israël






1 kop zwarte rijst
4 koppen (ca 675 g) butternutpompoen, in blokjes
6 el olijfolie
1 el dadel- of maplesiroop
1/4 tl kaneelpoeder
1/2 tl zout of meer naar smaak
een snuf cayennepeper
1 kop water
3 1/2 el vers citroensap
2 groene appels
1 1/2 el honing
3/4 kop pecannoten
1/2 kop verse munt, grof gehakt
1/3 kop granaatappelzaden


Bereiding


Verwarm de oven voor (210 C).

Breng 1 3/4 kop water aan de kook. Voeg de zwarte rijst en 1/4 tl zout toe
Plaats als het water weer kookt het deksel op de pan en verlaag de temperatuur. Laat de rijst 30 minuten zachtjes garen.

Meng in een kom de blokjes pompoen, 2 el olijfolie, 1 el dadel- of esdoornsiroop, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl zout en een snuf cayennepeper.

Spreid de pompoenblokjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat, rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze dan om. Ga door met roosteren tot de blokjes pompoen zacht zijn en aan de randen zijn gebruind. Laat ze afkoelen.

Neem de gegaarde rijst van het fornuis en laat die een paar minuten met het deksel op de pan uitstomen. Maak de rijst vervolgens los met een vork.

Meng in een kom 1 kop water en 1 el citroensap. Schil de appels en rasp het vruchtvlees boven de kom. Giet na 3 minuten het citroenwater af.

Meng voor de dressing 2 1/2 el citroensap, 1 1/2 el honing en 1/4 tl zout. Klop stevig terwijl je geleidelijk 1/4 kop olie toevoegt.

Meng in een grote kom de gegaarde rijst, de blokjes pompoen, de geraspte appels, 3/4 kop pecannoten, 1/2 kop grof gehakte verse munt en 1/3 kop granaatappelzaden.
Giet er de dressing over en schep de ingrediënten nog eens om.
 
Proef en voeg eventueel nog citroensap en/of zout toe.

Serveer de salade gekoeld of op kamertemperatuur.
 

Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________