![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, 6 à 8 p., Israël ![]() 1 kop zwarte rijst 4 koppen (ca 675 g) butternutpompoen, in blokjes 6 el olijfolie 1 el dadel- of maplesiroop 1/4 tl kaneelpoeder 1/2 tl zout of meer naar smaak een snuf cayennepeper 1 kop water 3 1/2 el vers citroensap 2 groene appels 1 1/2 el honing 3/4 kop pecannoten 1/2 kop verse munt, grof gehakt 1/3 kop granaatappelzaden Bereiding Verwarm de oven voor (210 C). Breng 1 3/4 kop water aan de kook. Voeg de zwarte rijst en 1/4 tl zout toe Plaats als het water weer kookt het deksel op de pan en verlaag de temperatuur. Laat de rijst 30 minuten zachtjes garen. Meng in een kom de blokjes pompoen, 2 el olijfolie, 1 el dadel- of esdoornsiroop, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl zout en een snuf cayennepeper. Spreid de pompoenblokjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat, rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze dan om. Ga door met roosteren tot de blokjes pompoen zacht zijn en aan de randen zijn gebruind. Laat ze afkoelen. Neem de gegaarde rijst van het fornuis en laat die een paar minuten met het deksel op de pan uitstomen. Maak de rijst vervolgens los met een vork. Meng in een kom 1 kop water en 1 el citroensap. Schil de appels en rasp het vruchtvlees boven de kom. Giet na 3 minuten het citroenwater af. Meng voor de dressing 2 1/2 el citroensap, 1 1/2 el honing en 1/4 tl zout. Klop stevig terwijl je geleidelijk 1/4 kop olie toevoegt. Meng in een grote kom de gegaarde rijst, de blokjes pompoen, de geraspte appels, 3/4 kop pecannoten, 1/2 kop grof gehakte verse munt en 1/3 kop granaatappelzaden. Giet er de dressing over en schep de ingrediënten nog eens om. Proef en voeg eventueel nog citroensap en/of zout toe. Serveer de salade gekoeld of op kamertemperatuur. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |