|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Hongarije voor het deeg: 660 g bloem 2 eigelen 2 el suiker 50 ml olie 100 g gesmolten boter 1 1/2 tl zout 4 tl droge gist 3 dl handwarme melk voor het bestrijken van het het deeg: 70 g gesmolten boter 1 el suiker 1 vanillestokje voor de topping: 1 ei, geklopt ...lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten... Bereiding Los de gist met een beetje suiker op in de lauwwarme melk. Doe de bloem, de eigelen, de suiker, de olie, de gesmolten boter en het geactiveerde gistmengsel in een kom en meng ze. Ga van mengen over op kneden, met de hand of machinaal, tot de massa een zacht, soepel en niet meer plakkerig geheel is. Laat het deeg na het kneden afgedekt in een kom 40 minuten rijzen. Smelt ondertussen de boter met de suiker en de vanille in een pannetje en leg een vel bakpapier op je werkplek. Kneed als de 40 minuten voorbij zijn het deeg opnieuw door en verdeel het daarna in 2 evengrote stukken. Bedek één van de stukken deeg met plastic folie en zet het terzijde. Verdeel het ander stuk deeg in 5 delen en rol ze tot bollen. Rol 4 van de 5 bollen uit tot een cirkel met een diameter van 22 cm, bestrijk ze met het gesmolten botermengsel, stapel ze op elkaar en leg het stapeltje op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het vijfde bol deeg uit tot een cirkel met een diameter van 25 in plaats van 22 cm en leg die op het stapeltje. Bestrijk deze deegcirkel niet met gesmolten boter. Vouw het overlappende deeg van de 5de deegcirkel naar beneden toe zodat de randen van de deegschijven eronder ermee afgedekt worden. Snijd de stapel vanuit het midden in 8 gelijke stukken/punten maar laat de laatste 2 cm in tact. De taartpunten blijven aan de rand dus een paar centimeter met elkaar verbonden. Draai/vouw nu één voor één de 8 taartpunten over de rand van de cirkel heen naar "buiten" toe. Neem de andere helft terzijde gelegd deeg en snijd er 1/4 deel af. Leg dat deel terzijde. Verdeel de rest van het deeg in 5 gelijke stukken en vorm daar weer bollen van. Herhaal voor deze 5 bollen deeg de procedure die gevolgd is voor de eerste serie ..... mét het verschil dat de bollen nu in kleinere cirkels, namelijk 4 cirkels met een diameter van 15 cm en 1 cirkel met een diameter van 17 centimeter uitgerold worden. Leg de tweede stapel deegcirkels in het midden van de eerste stapel en snijd die vervolgens tot vlak voor de rand in 8 taartpunten. Vouw dan de 8 stapeltjes deeg over de rand van de grotere stapel heen. Rest nog het 1/4 stuk terzijde gelegd deeg. Rol er een bol van en leg die in het inmiddels weer lege centrum van de "broodzonnebloem". Verwarm de oven voor (180 C ). Bestrijk al het zichtbare deeg van de zonnebloem met eigeel en bestrooi het centrum van de bloem met zonnepitten, lijnzaad, sesamzaad.... Schuif met behulp van het bakpapier de zonnebloem op een bakplaat. Laat het deeg een half uur rusten en narijzen en plaats daarna de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak het zonnebloembrood in ca 30 minuten mooi goudbruin. Als je de punten van de binnenring zo omklapt dat ze tussen tussen 2 punten van de buitenring in komen liggen, krijg je een mooie spreiding van de zonnebloemblaadjes.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|