R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZOMERFRISSE COURGETTE - DILLE - YOGHURTSOEP
4 p., Nederland

1 courgette, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
3 takjes dille
3 el griekse yoghurt
2 el olijfolie
zout en peper

voor de garnering:
dille, grof gesneden


Bereiding


Verhit de olie in een soeppan en fruit er de ui en knoflook 1 minuut in.

Voeg de blokjes courgette toe en bak ze op matige temperatuur 2 minuten mee. Laat ze niet kleuren.

Voeg de bouillon toen en breng het geheel aan de kook. Laat de blokjes courgette 10 minuten garen.
Neem de pan weg van de hittebron, voeg de takjes dille toe en pureer de soep.
Laat de soep vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Voeg de yoghurt toe en roer die door de soep.
Voeg zout en peper naar smaak toe en zet de soep in koelkast. Laat de soep daar zeker 2 uur koelen.

Schenk de soep in kleine glaasjes en strooi er wat grofgesneden dille op.


Info


Een koud soepje voor hoge temperaturen, net zo heerlijk en verkwikkend als
Spaanse gaspacho en/of Amerikaanse zomerse paprikasoep.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________