|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nederland 1 courgette, in blokjes 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 500 ml groentebouillon 3 takjes dille 3 el griekse yoghurt 2 el olijfolie zout en peper voor de garnering: dille, grof gesneden Bereiding Verhit de olie in een soeppan en fruit er de ui en knoflook 1 minuut in. Voeg de blokjes courgette toe en bak ze op matige temperatuur 2 minuten mee. Laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon toen en breng het geheel aan de kook. Laat de blokjes courgette 10 minuten garen. Neem de pan weg van de hittebron, voeg de takjes dille toe en pureer de soep. Laat de soep vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de yoghurt toe en roer die door de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet de soep in koelkast. Laat de soep daar zeker 2 uur koelen. Schenk de soep in kleine glaasjes en strooi er wat grofgesneden dille op. Een koud soepje voor hoge temperaturen, net zo heerlijk en verkwikkend als Spaanse gaspacho en/of Amerikaanse zomerse paprikasoep.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |