|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen 450 à 500 g varkensgehakt ca 1/2 kop bloem (alternatief: broodkruim) 2 tl zout 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1 ei 1 middelgrote ui, fijngesneden 1 el knoflook, geperst 1 kop ananasstukjes 1/3 (80 ml) azijn 1/2 kop groene paprika, in stukjes 1/2 kop rode paprika, in stukjes 1 kop water 3 el tomatenketchup 1 middelgrote ui, in kwarten gesneden 1/2 kop bruine suiker 1/2 kop wortel, in schijfjes gesneden 1 el maizena opgelost in 3 el water 8 el olie 1/2 el sojasaus 8 el olie Bereiding Doe het gehakt, zout, knoflook, peper, ui, ei en bloem of broodkruim in een kom en meng ze grondig. Neem een deel van het gehaktmengsel (1 à 2 eetlepels) en draai er een balletje van. Doe dit tot het mengsel op is. Giet 6 el olie in een pan en bak er in een paar partijen de gehaktballetjes in tot ze gebruind en gaar zijn. Schep de gebakken balletjes met een schuimspaan in een kom of schaal. Verhit 2 el olie in een pan en sauteer er de knoflook in. Voeg de kwarten ui, de schijfjes wortel en de stukjes paprika toe en bak ze 2 minuten. Voeg de stukjes ananas toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de tomatenketchup, bruine suker, azijn en sojasaus toe en meng ze al roerend met de in de pan aanwezige ingrediënten. Voeg even later het water toe en laat het op temperatuur komen. Voeg de in water opgeloste maizena toe en laat de saus pruttelen tot de gewenste dikte is bereid. Giet de saus over de gehaktballetjes of voeg de gehaktballetjes aan de pan met de saus toe als ze weer op temperatuur moeten komen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |