R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ZOETZURE GEHAKTBALLEN
4 p., Filipijnen





450 à 500 g varkensgehakt
ca 1/2 kop bloem (alternatief: broodkruim)
2 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1 ei
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 el knoflook, geperst
1 kop ananasstukjes
1/3 (80 ml) azijn
1/2  kop groene paprika, in stukjes
1/2 kop rode paprika, in stukjes
1 kop water
3 el tomatenketchup
1 middelgrote ui, in kwarten gesneden
1/2 kop bruine suiker
1/2 kop wortel, in schijfjes gesneden
1 el maizena opgelost in 3 el water
8 el olie
1/2 el sojasaus
8 el olie


Bereiding


Doe het gehakt, zout, knoflook, peper, ui, ei en bloem of broodkruim in een kom en meng ze grondig.

Neem een deel van het gehaktmengsel (1 à 2 eetlepels) en draai er een balletje van. Doe dit tot het mengsel op is.

Giet 6 el olie in een pan en bak er in een paar partijen de gehaktballetjes in tot ze gebruind en gaar zijn.

Schep de gebakken balletjes met een schuimspaan in een kom of schaal.

Verhit 2 el olie in een pan en sauteer er de knoflook in.
Voeg de kwarten ui, de schijfjes wortel en de stukjes paprika toe en bak ze 2 minuten.
Voeg de stukjes ananas toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de tomatenketchup, bruine suker, azijn en sojasaus toe en meng ze al roerend met de in de pan aanwezige ingrediënten.
Voeg even later het water toe en laat het op temperatuur komen.
Voeg de in water opgeloste maizena toe en laat de saus pruttelen tot de gewenste dikte is bereid.

Giet de saus over de gehaktballetjes of voeg de gehaktballetjes aan de pan met de saus toe als ze weer op temperatuur moeten komen.
 

Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________