R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4., Mexico 675 g zoete aardappel het sap van een sinaasappel 4 lente-uitjes 1 tl gedroogde jalapeno-chilivlokken zout het sap van een limoen Bereiding Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook er de aardappelblokjes in tot ze net gaar zijn (6 à 8 minuten). Giet het kookwater af. Laat de aardappelblokjes met het deksel op de pan 5 minuten drogen. Schud de aardappelblokjes in een kom en laat ze verder afkoelen. Meng het sinaasappelsap en de chilivlokken. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg ze aan het mengsel toe. Voeg het sinaasappelsapmengsel aan de afgekoelde stukjes aardappel toe. Schep het geheel om tot alle stukjes aardappel met het mengsel gecoat zijn. Bedek de kom met plastic folie en laat de salsa in de koelkast minimaal 1 uur koelen. Breng de salsa op smaak met zout en roer er (optioneel) het limoensap door. Deze zoete salsa gaat goed samen met hete,"spicy" (Mexicaanse) gerechten maar evengoed met eenvoudig gegrilde visfilet, zoals zalm, of gegrilde kipfilet. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |