R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZOETE AARDAPPELSALSA
bijgerecht, 4., Mexico





675 g zoete aardappel
het sap van een sinaasappel
4 lente-uitjes
1 tl gedroogde jalapeno-chilivlokken
zout

 het sap van een limoen


Bereiding


Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.

Breng een pan water aan de kook en kook er de aardappelblokjes in tot ze net gaar zijn (6 à 8 minuten).

Giet het kookwater af.
Laat de aardappelblokjes met het deksel op de pan 5 minuten drogen.

Schud de aardappelblokjes in een kom en laat ze verder afkoelen.

Meng het sinaasappelsap en de chilivlokken.
Snijd de lente-uitjes fijn en voeg ze aan het mengsel toe.

Voeg het sinaasappelsapmengsel aan de afgekoelde stukjes aardappel toe.
Schep het geheel om tot alle stukjes aardappel met het mengsel gecoat zijn.
Bedek de kom met plastic folie en laat de salsa in de koelkast minimaal 1 uur koelen.

Breng de salsa op smaak met zout en roer er (optioneel) het limoensap door.


Info


Deze zoete salsa gaat goed samen met hete,"spicy" (Mexicaanse) gerechten maar evengoed met eenvoudig gegrilde visfilet, zoals zalm, of gegrilde kipfilet. 




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________