R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZOETE AARDAPPEL, RIJST EN BONENSTOOFPOT
6 p., Senegal

3 el plantaardige olie
2 flinke uien, in stukjes gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
60 g tomatenpuree
175 g voorgeweekte "black-eye" bonen
2 wortels, fijngesneden
1 zoete aardappel, fijngesneden
1 3/4 kop rijst
1 groentenbouillonblokje
zout en peper naar smaak
chili- of cayennepeper naar smaak


Bereiding


Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de uien en de knoflook in.
Voeg als de uien glazig zijn de tomatenpuree toe en meng die met de stukjes ui.
Voeg 10 koppen water toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg als het water kookt het bouillonblokje, de bonen, de wortels, de aardappel, zout, peper en chilipeper toe.
Kook het geheel op matig vuur tot de bonen gaar zijn.

Voeg de rijst toe.
Laat het geheel 10 minuten koken met het deksel op de pan en vervolgens 10 minuten zonder deksel.
Roer tijdens het garen van de rijst niet door de pan.
Houd het geheel in de gaten, misschien moet je water toevoegen.
Laat als het geheel te nat is, de pan zonder deksel wat langer op het vuur staan.

Maak de rijst los met een vork, schep het geheel om en serveer het gerecht.


Info
















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________