R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 p., Senegal 3 el plantaardige olie 2 flinke uien, in stukjes gesneden 4 teentjes knoflook, geperst 60 g tomatenpuree 175 g voorgeweekte "black-eye" bonen 2 wortels, fijngesneden 1 zoete aardappel, fijngesneden 1 3/4 kop rijst 1 groentenbouillonblokje zout en peper naar smaak chili- of cayennepeper naar smaak Bereiding Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de uien en de knoflook in. Voeg als de uien glazig zijn de tomatenpuree toe en meng die met de stukjes ui. Voeg 10 koppen water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg als het water kookt het bouillonblokje, de bonen, de wortels, de aardappel, zout, peper en chilipeper toe. Kook het geheel op matig vuur tot de bonen gaar zijn. Voeg de rijst toe. Laat het geheel 10 minuten koken met het deksel op de pan en vervolgens 10 minuten zonder deksel. Roer tijdens het garen van de rijst niet door de pan. Houd het geheel in de gaten, misschien moet je water toevoegen. Laat als het geheel te nat is, de pan zonder deksel wat langer op het vuur staan. Maak de rijst los met een vork, schep het geheel om en serveer het gerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |