R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZELJANICA BUREK
appetizers, boreks met spinazie, eieren en kaasvulling, Kroatië

500 g filideeg
1 glas melk
1/4 kop olijfolie
4 el bloem
4 el boter
4 eieren
1 k verse spinazie
4 uien, fijngesneden
1/2 kop verkruimelde "paksi sir" kaas of geraspte pecorino
4 el verse kruiden zoals peterselie, fijngesneden
zout en peper
boter, gesmolten
1 ei gemengd met een beetje water


Bereiding


Verhit de olijfolie in een grote pan en bak er de uien samen met de spinazie in tot alle vocht is verdampt.

Breng het ui-spinaziemengsel op smaak met zout en peper en voeg er de kaas aan toe. Terzijde zetten.

Verhit ondertussen de boter en voeg er de bloem aan toe.  Giet er de melk bij en breng de saus al roerend aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de saus, af en toe roerend, dikker worden.
 
Laat de saus wat afkoelen en voeg dan de eieren en de spinazie toe. Meng het geheel goed.

Snijd een vel filodeeg in twee gelijke stukken. Leg ze boven op elkaar en bestrijk het bovenste vel met gesmolten boter.
Leg op één van de lange kanten van de dubbele rechthoek filodeeg wat vulling.
Rol het filodeeg vanuit de zijde met de vulling strak op.
Buig de rol vervolgens in een spiraal. Ga zo verdet tot de vulling op is.

Verwarm de oven voor (200 C).

Leg de boreks op een bakplaat en bestrijk ze met het ei-watermengsel.
Bak de boreks 20 minuten in het midden van de oven of to ze mooi egaal geelbruin zijn.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________