R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZELI
zuurkool-bijgerecht, 4 à 6 p., Tjechië





4 schijfjes bacon, in kleine stukjes gesneden
450 g zuurkool met het zuurkoolnat
1 middelgrote ui, fijngesneden
zout en peper naar smaak
1 tl kwarweizaad
2 tl koud water
1 tl maizena
suiker en azijn naar smaak
boter


Bereiding


Bak de schijfjes bacon in een pannetje gelijkmatig bruin. Terzijde zetten.
Bak in een andere pan de uisnippers in boter tot ze glazig zijn.
Voeg de zuurkool toe. Laat de zuurkool gaar stoven.

Voeg de stukjes bacon toe en kruid de zuurkool met zout, peper en het karweizaad.
Los de maizena op in het water en roer het mengsel door de zuurkool. Laat de zuurkool nog een paar minuten op het fornuis staan.
Voeg suiker en azijn naar smaak toe.


Info


Geroosterd varkensvlees met dumplings en zuurkool is het nationale gerecht bij uitstek van Tjechië. Het staat in veel Praagse restaurants op de kaart als "vepro - knedlo - zelo". Zie voor de dumplings het recept houskové knedlíky en voor het geroosterd varkensvlees het recept veprova pecene.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________