R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
ZEEUWSE BOLUSSEN
4 p., Nederland






240 ml lauwe melk
60 g boter, kamertemperatuur
1 ei
400 g tarwebloem
10 g droge gist
8 g zout
500 g bruine basterdsuiker
1 el kaneel


Bereiding


Doe de bloem, het zout en de gist in de kom van de keukenmachine. Puls even om ze te mengen en voeg dan de melk, het ei en de boter toe. Meng weer even en laat de machine dan de ingrediënten tot een samenhangend egaal deeg kneden.
Laat het deeg een half uur rusten.

Meng ondertussen de bruine suiker en de kaneel. Strooi het mengsel uit op een groot bord of een grote platte schaal.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
Rol de bolletjes uit tot "worstjes" van 35 à 40 cm lang en rol de worstjes vervolgens door het suiker-kaneelmengsel tot ze er helemaal mee bedekt zijn.

Vorm een bolus van ieder worstje. Draai de worstjes niet te strak op zodat er voldoende ruimte is voor het rijzen van de bolussen en houd in het midden een duimgrote opening aan. Vouw het uiteinde van de worstjes onder de bolus.
Leg de bolussen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze een uur of langer op een warme plaats afgedekt met een vochtige theedoek rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor (250 C).

Schuif de bakplaat met de gerezen bolussen de oven in en bak de bolussen 7 à 9 minuten.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________