![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., India 800 g zeeduivel, in blokjes gesneden 1/2 tl mosterdzaad 1/2 tl fenegriekzaad 2 curryblaadjes 1 stukje verse gember (2 1/2 cm), julienne 1 ui, fijngesneden 4 tomaten, grof gehakt 1/2 tl kurkuma 1 tl gemalen komijn 4 tl gemalen koriander 2 dl heet water 1 dl kokosmelk 1/2 handvol korianderblaadje, fijngehakt zout olie 1 tl chilipoeder optioneel: 1 teentje knoflook, geperst Bereiding Spoel de blokjes zeeduivel onder de koud waterkraan en laat ze uitdruppen. Pulseer in de keukenmachine de tomaten tot puree. Terzijde zetten. Giet in een pan met dikke bodem voldoende olie om de bodem te bedekken. Verhit de olie. Voeg de mosterdzaadjes toe en als die begonnen te kraken het fenegriekzaad, gevolgd door de kerrieblaadjes, de gember en de ui. Sauteer tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de kurkuma toe, even later gevolgd door de gepureerde verse tomaten en het hete water. Voeg chilipoeder, gemalen komijn en gemalen koriander toe. Plaats het deksel gedeeltelijk op de pan en draai het vuuur hoog zodat de inhoud gaat koken. Draai na 20 minuten koken het vuur laag. Voeg de blokjes zeeduivel toe en laat ze 2 minuten meegaren. Roer ondertussen zachtjes door de pan. Voeg de kokosmelk en zout toe en breng de curry weer aan de kook. Roer zachtjes tot alles goed gemengd is en de vis goed doorgegaard. Neem de pan van het vuur en strooi het gehakte kiorianderblad over de curry. Proef of er nog zout toegevoegd moet worden. Serveren met rijst en een of meerdere groentes naar keuze. Knoflook komt in het oorspronkelijke recept niet voor. Ik heb het als "optioneel" toegevoegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|