R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten






































 
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZEEDUIVELCURRY
4 p., India

800 g zeeduivel, in blokjes gesneden
1/2  tl mosterdzaad
1/2 tl fenegriekzaad
2 curryblaadjes
1 stukje verse gember (2 1/2 cm), julienne
1 ui, fijngesneden
4 tomaten, grof gehakt
1/2 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
4 tl gemalen koriander
2 dl heet water
1 dl kokosmelk
1/2 handvol korianderblaadje, fijngehakt
zout
olie
1 tl chilipoeder

optioneel:
1 teentje knoflook, geperst


Bereiding


Spoel de blokjes zeeduivel onder de koud waterkraan en laat ze uitdruppen.
Pulseer in de keukenmachine de tomaten tot puree. Terzijde zetten.

Giet in een pan met dikke bodem voldoende olie om de bodem te bedekken.
Verhit de olie.
Voeg de mosterdzaadjes toe en als die begonnen te kraken het fenegriekzaad, gevolgd door de kerrieblaadjes, de gember en de ui.
Sauteer tot de stukjes ui glazig zijn.

Voeg de kurkuma toe, even later gevolgd door de gepureerde verse tomaten en het hete water. 
Voeg chilipoeder, gemalen komijn en gemalen koriander toe.
Plaats het deksel gedeeltelijk op de pan en draai het vuuur hoog zodat de inhoud gaat koken.
Draai na 20 minuten koken het vuur laag. Voeg de blokjes zeeduivel toe en laat ze 2 minuten meegaren. Roer ondertussen zachtjes door de pan.

Voeg de kokosmelk en zout toe en breng de curry weer aan de kook. Roer zachtjes tot alles goed gemengd is en de vis goed doorgegaard.
Neem de pan van het vuur en strooi het gehakte kiorianderblad over de curry. Proef of er nog zout toegevoegd moet worden.
 
 Serveren met rijst en een of meerdere groentes naar keuze.


Info


Knoflook komt in het oorspronkelijke recept niet voor. Ik heb het als "optioneel" toegevoegd.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________