R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZEEDUIVEL IN PANCETTA MET SALSA VERDE
hoofdgerecht, 4 p., Italië





1 zeeduivelfilet van 600 g, zonder huid
rasp van 1 citroen
30 dunne plakjes pancetta
50 ml olijfolie
salsa verde


Bereiding


Bereid de salsa verde. Zie hiervoor het recept "Salsa verde" op deze site.

Bestrooi de vis met het citroenrasp en versgemalen zwarte peper.
Leg een flink stuk plastic folie op je werkblad en leg daarop in de vorm van een ruime rechthoek de schijfjes pancetta. De schijfjes moeten elkaar wat overlappen.
Leg de vis dwars op de pancettaschijfjes en wikkel met behulp van de folie de pancetta strak om de vis. Laat de folie om de vis zitten. Leg de vis in de koelkast om daar zeker een uur te rusten.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Verhit op het fornuis de olijfolie in een ovenbestendige (vis)pan.
Verwijder de folie van de vis en leg de vis in de pan met de pancetta-naad naar beneden.
Bak de vis op middelhoog vuur 3 à 4 minuten en keer die daarna voorzichtig om.
Zet de pan in de oven. Laat de vis 20 minuten of wat langer -afhankelijk van de dikte van de vis- garen.
Leg de vis op een ruime schaal (de pancetta-naad naar beneden) en schep er de salsa verde over en omheen.


Info


Deze manier van vis bereiden -vis garen in een jasje van schijfjes spek of ham - is natuurlijk niet gebonden aan zeeduivel en/of pancetta. Nagenoeg iedere soort stevige witte vis, b.v. zeebaars, en iedere soort hartige ham komen daarvoor in aanmerking. Het Italiaanse van dit gerecht zit 'm dan ook vooral in de salsa verde.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________