R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Italië 1 zeeduivelfilet van 600 g, zonder huid rasp van 1 citroen 30 dunne plakjes pancetta 50 ml olijfolie salsa verde Bereiding Bereid de salsa verde. Zie hiervoor het recept "Salsa verde" op deze site. Bestrooi de vis met het citroenrasp en versgemalen zwarte peper. Leg een flink stuk plastic folie op je werkblad en leg daarop in de vorm van een ruime rechthoek de schijfjes pancetta. De schijfjes moeten elkaar wat overlappen. Leg de vis dwars op de pancettaschijfjes en wikkel met behulp van de folie de pancetta strak om de vis. Laat de folie om de vis zitten. Leg de vis in de koelkast om daar zeker een uur te rusten. Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit op het fornuis de olijfolie in een ovenbestendige (vis)pan. Verwijder de folie van de vis en leg de vis in de pan met de pancetta-naad naar beneden. Bak de vis op middelhoog vuur 3 à 4 minuten en keer die daarna voorzichtig om. Zet de pan in de oven. Laat de vis 20 minuten of wat langer -afhankelijk van de dikte van de vis- garen. Leg de vis op een ruime schaal (de pancetta-naad naar beneden) en schep er de salsa verde over en omheen. Deze manier van vis bereiden -vis garen in een jasje van schijfjes spek of ham - is natuurlijk niet gebonden aan zeeduivel en/of pancetta. Nagenoeg iedere soort stevige witte vis, b.v. zeebaars, en iedere soort hartige ham komen daarvoor in aanmerking. Het Italiaanse van dit gerecht zit 'm dan ook vooral in de salsa verde.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |