R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ZEEBAARS MET ORSO EN PAPRIKARELISH
hoofdgerecht, 4 p., Nederland





4 stuks zeebaarsfilet van 150 à 200 g, zonder huid
zout
olijfolie
1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
3 sjalotjes, fijngesneden
4 tenen knoflook, geperst
1/2 kop ontpitte kalamata olijven, gehalveerd of in stukjes
het sap van een halve citroen
2 à 3 koppen gekookte orzo, rijst of parelcouscous

voor de specrijenmix:
1/2 el gemalen koriander
1/2 el knoflookpoeder
1 tl zoet paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1/2 tl versgemalen zwarte peper


Bereiding


Bestrooi beide kanten van de filets met zout. Terzijde zetten.
Meng de specerijen in een kommetje. Terzijde zetten.

Verhit op middelhoge temperatuur 2 el olijfolie in een koekenpan.
Doe de paprika's, sjalotjes, knoflook en 1 theelepel van het specerijenmengsel in de pan en bak ze tot de paprika's zacht(er) zijn (ca 5 minuten).


Verlaag de temperatuur en voeg de gehakte olijven toe. Laat het mengsel tot nader gebruik op lage temperatuur staan.

Bereid de orzo (rijst, parelcouscous) volgens de instructies op de verpakking.

Dep de vis droog en kruid ze aan beide kanten
met de rest van het specerijenmengsel. Verhit op middelhoge temperatuur 1/4 kop olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de visfilets in tot ze  licht gebruind zijn:  4 à 6 minuten voor kant 1 en 3 à 4 minuten voor kant 2.

Leg de visfilets op borden en sprenkel er het citroensap over. Schep het paprikamengsel over de vis.
Seerveer er orzo, rijst of parelcouscous bij.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________