|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Nederland 4 stuks zeebaarsfilet van 150 à 200 g, zonder huid zout olijfolie 1 groene paprika, in stukjes gesneden 1 rode paprika, in stukjes gesneden 3 sjalotjes, fijngesneden 4 tenen knoflook, geperst 1/2 kop ontpitte kalamata olijven, gehalveerd of in stukjes het sap van een halve citroen 2 à 3 koppen gekookte orzo, rijst of parelcouscous voor de specrijenmix: 1/2 el gemalen koriander 1/2 el knoflookpoeder 1 tl zoet paprikapoeder 1 tl gemalen komijn 1/2 tl versgemalen zwarte peper Bereiding Bestrooi beide kanten van de filets met zout. Terzijde zetten. Meng de specerijen in een kommetje. Terzijde zetten. Verhit op middelhoge temperatuur 2 el olijfolie in een koekenpan. Doe de paprika's, sjalotjes, knoflook en 1 theelepel van het specerijenmengsel in de pan en bak ze tot de paprika's zacht(er) zijn (ca 5 minuten). Verlaag de temperatuur en voeg de gehakte olijven toe. Laat het mengsel tot nader gebruik op lage temperatuur staan. Bereid de orzo (rijst, parelcouscous) volgens de instructies op de verpakking. Dep de vis droog en kruid ze aan beide kanten met de rest van het specerijenmengsel. Verhit op middelhoge temperatuur 1/4 kop olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de visfilets in tot ze licht gebruind zijn: 4 à 6 minuten voor kant 1 en 3 à 4 minuten voor kant 2. Leg de visfilets op borden en sprenkel er het citroensap over. Schep het paprikamengsel over de vis. Seerveer er orzo, rijst of parelcouscous bij. |