R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ZALMFILET(S) MET BALSAMICO-GLAZE
6 p., Verenigde Staten





6 zalmfilets van ca 150 g
of
1 k zalmfilet aan één stuk

4 tenen knoflook, geperst
1 el witte wijn
1 el honing
1/3 kop balsamico-azijn
4 tl Dijon-mosterd
zout en peper naar smaak
1 el verse oregano, gehakt
olijfolie


Bereiding

Verwarm de oven voor (220 C).

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier (minder risico vastplakken) en vet de folie of het papier in met wat olijfolie.

Smelt op middelhoge temperatuur wat boter in een pannetje en bak er de knoflook in tot die gaat geuren.

Voeg de witte wijn, de honing, de balsamico-azijn, mosterd en zout en peper naar smaak toe en meng ze al roerend met de knoflook.
Laat het mengsel zonder deksel op de pan 3 minuten zachtjes pruttelen en een beetje indikken.

Leg de zalmfilet(s) met de huidzijde naar beneden op de bakplaat.

Bestrijk de filet(s) met de balsamico-glaze en strooi er vervolgens de oregano over.
Schuif de bakplaat de oven in en bak de filet(s) afhankelijk van de dikte 10 à 14 minuten of tot de vis makkelijk met een vork te vlokken is.

Bestrijk de vis nog eens met de balsamico-glaze en kruid bij met zout en peper.
Leg de zalmfilets op borden of de zalmfilet aan een stuk op een serveerschaal.
Maak de borden/schaal naar eigen idee op met ingrediënten naar keuze.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________