|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ZALM - PALINGTERRINE
voorgerecht,
4 p.,
Nederland
100 g gerookte zalmfilet 100 g gerookte paling 2 blaadjes witte gelantine 200 g verse roomkaas (philadelphia) 1 el Franse mosterd 3/4 dl slagroom takjes dille 1 el olie voor het invetten verder: 8 sneetjes wit casinobrood Bereiding Vet een cakevorm van 20 cm lengte in met olie en bekleed de vorm vervolgens met plastic folie. Zorg voor een overlap. Laat de gelatine in een met ruim water gevilde kom 5 minuten weken. Snijd ondertussen de paling in kleine stukjes. Roer in een kom de mosterd en de roomkaas tot een gladde, egale massa en roer er daarna de stukjes paling door. Verhit een eetlepel water in een pannetje en neem het vervolgens van het fornuis. Knijp het (koude) water uit de gelatine, en laat de gelatine in het hete water Voeg het gelatine mengsel terwijl je roert in een dun straaltje aan het roomkaasmengsel toe. Klop de slagroom nagenoeg stijf en schep die met een spatel door het roomkaas-gelatine mengsel. Verdeel de helft van de plakken zalm over de bodem van de met folie beklede cakevorm. Schep er de helft van van het roomkaasmengsel op en strijk het glad. Verdeel de rest van de gerookte zalm over de laag roomkaasmengsel. en zet de terrine inde koelkast. om daar in ca 4 uur op te stijven. Rooster/toast de sneetjes brood (broodrooster/oven) en verwijder indien gewenst de korstjesof snijd met een uitsteekvorm uit iedere snee een rondje. Legeen halve slag (90 graden) om een platte, rechthoekige schaal ondersteboven op de cakevorm met de terrine en draai de schaal en bakvorm samen een halve slag (90 graden) om en laat de terrine uit de cakevorm op de schaal glijden. Sc hud het geheel wat indien de teriine niet "spontaan" loskomt. Verwijder de bakvorm voorzichtig en "pel" vervolgens de folie die de terrine bedekt. Snijd de terrine in 8 plakken en serveer die ieder op een getoast/geroosterd sneetje of rondje brood . Ga uit van 2 stuks per persoon. Garneer het voorgerecht met dille, eventueel minitomaatjes af andere bij het gerecht passen ingrediënten. Wij "genieten" dit voorgerecht gewoonlijk als een hoofdgerecht. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |