R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZALM - PALINGTERRINE

voorgerecht, 4 p., Nederland

100 g gerookte zalmfilet
100 g gerookte paling
2 blaadjes witte gelantine
200 g verse roomkaas (philadelphia)
1 el Franse mosterd
3/4 dl slagroom
takjes dille
1 el olie voor het invetten

verder:
8 sneetjes wit casinobrood
 

Bereiding


Vet een cakevorm van 20 cm lengte in met olie en bekleed de vorm vervolgens met plastic folie. Zorg voor een overlap.


Laat de gelatine in een met ruim water gevilde kom 5 minuten weken. Snijd ondertussen de paling in kleine stukjes.
Roer in een kom de mosterd en de roomkaas tot een gladde, egale massa en roer er daarna de stukjes paling door.
Verhit een eetlepel water in een pannetje en neem het vervolgens van het fornuis.
Knijp het (koude) water uit de gelatine, en laat de gelatine in het hete water Voeg het gelatine mengsel terwijl je roert in een dun straaltje aan het roomkaasmengsel toe.
Klop de slagroom nagenoeg stijf en schep die met een spatel door het roomkaas-gelatine mengsel.
 
Verdeel de helft van de plakken zalm over de bodem van de met folie beklede cakevorm. Schep er de helft van van het roomkaasmengsel op en strijk het glad.
Verdeel de rest van de gerookte zalm over de laag roomkaasmengsel. en zet de terrine inde koelkast. om daar in ca 4 uur op te stijven.

Rooster/toast de sneetjes brood (broodrooster/oven) en verwijder indien gewenst de korstjesof snijd met een uitsteekvorm uit iedere snee een rondje.

Legeen halve slag (90 graden) om  een platte, rechthoekige schaal ondersteboven op de cakevorm met de terrine en draai de schaal en bakvorm samen een halve slag (90 graden) om en laat de terrine uit de cakevorm op de schaal glijden. Sc hud het geheel wat indien de teriine niet "spontaan" loskomt.
Verwijder de bakvorm voorzichtig en "pel" vervolgens de folie die de terrine bedekt.

Snijd de terrine in 8 plakken en serveer die ieder op een getoast/geroosterd sneetje of rondje brood . Ga uit van 2 stuks per persoon.  Garneer het voorgerecht met dille, eventueel minitomaatjes af andere bij het gerecht passen ingrediënten.


Info


Wij "genieten" dit voorgerecht gewoonlijk als een hoofdgerecht.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________