R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ZALM "EN PAPILLOTTE" MET GROENE ASPERGES
4 p., Engeland





een zalmzijde van ca 1 k
een bosje dille
1/2 dl droge witte wijn
het sap van 1 citroen
zeezout en versgemalen zwarte peper
20 aspergetips
100 g schoongemaakte en gekookte bruine garnalen
wat radijsjes of rood/paarse fijnbladige kruiden
1/2 sjalot
2tl dijonmosterd
3 el witte wijazijn

1/2 sjalot, fijngesneden
2 tl dijon-mosterd
3 el witte wijnazijn
150 ml olijfolie
1 tl basterdsuiker
verse dille, fijngehakt


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Neem een groot stuk (stevige) aluminium folie, groot genoeg on er de zalm in te kunnen verpakken en bestrijk het licht met boter.
Leg een paar takjes dille op de folie en bestrooi de folie met zout en peper.
Leg de zalm op de folie met de huidkant naar boven,
Giet de witte wijn en het citroensap over de vis. Vouw de folie over de vis en sluit de zijkanten.
Legt het pakketje in een ruime ovenbakvorm /braadslee en zet die in de voorverwarmde oven. Stel de baktijd in op 25 minuten.

Neem de bakvorm uit de oven en laat de zalm 10 minuten rusten.
Verwijder voorzichtig de folie en daarna de huid van de zalm en schraap het grijze vet van de vis.

Blancheer de aspergetips 3 minuten. Laat ze uitlekken en verfris ze onder stromend koud water.
Snijd de asperges in stukjes.

Maak een dressing van de sjalot, mosterd, wijnazijn, olijfolie, basterdsuiker en dille.

Doe de vis over op een serveerschaal. Schik de asperges over de hele lengte van de vis en vervolgens de garnalen. Schep er wat dressing over. Doe de rest van de dressing in een kom en zet die op tafel.
Garneer de zalm verder met dunne plakjes radijs en/of mini-kruiden of andere ingrediënten die erbij smaken en het geheel visueel aantrekkelijk maken.


Info









naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________