R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| rundvleessoep met groenten en abrikozen, 4 à 6 p., Georgië 120 g boter 1/4 kop fijngehakte ui 2 middelgrote tomaten, ontveld, pulp verwijderd en grof gehakt 1 l runderbouillon (vers of uit een pot) 450 g aardappels, in blokjes van 1 inch (2 1/2 cm) gesneden 1/4 kop gedroogde abrikozen, in vieren gesneden 1 1/2 tl zout een vleugje peper (1/8 tl) 1 pond gekookt rundersoepvlees (zie info), in blokjes/stukjes gesneden 2 el fijngehakte verse koriander Bereiding Smelt op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg de uisnippers toe en bak die 5 à 9 minuten, regelmatig roerend, of tot ze zacht zijn en licht gekleurd. Roer er de tomaten door en laat ze meebakken tot het meeste vocht verdampt is en het mengsel wat dikker geworden is. Voeg de bouillon toe, dan de aardappels, abrikozen, zout en peper en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ongestoord 20 minuten garen of tot de aardappels zacht zijn maar niet uit elkaar valen. Voeg de blokjes vlees toe en laat ze 10 minuten op laag vuur meewarmen. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. Schep de soep in kommen, strooi er korander over en serveer ze meteen. Als je een vleesbouillon trek, weet je niet altijd iets aan te vangen met het gebruikte rundsvlees. In deze Georgische soep krijgt het een passende tweede bestemming. Je kunt natuurlijk ook een vlleesbouillon trekken met het oog op deze soep zelf. Je hebt dan een mooi verse bouillon voor de soep en runder/soepvlees uit de eerste hand, bij wijze van spreken dan. Heel verassend, een rundvleessoep met abrikozen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |