R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
 


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
YAINI
rundvleessoep met groenten en abrikozen, 4 à 6 p., Georgië

120 g boter
1/4 kop fijngehakte ui
2 middelgrote tomaten, ontveld, pulp verwijderd en grof gehakt
1 l runderbouillon (vers of uit een pot)
450 g aardappels, in blokjes van 1 inch (2 1/2 cm) gesneden
1/4 kop gedroogde abrikozen, in vieren gesneden
1 1/2 tl zout
een vleugje peper (1/8 tl)
1 pond gekookt rundersoepvlees (zie info), in blokjes/stukjes gesneden
2 el fijngehakte verse koriander


Bereiding


Smelt op hoog vuur de boter in een braadpan.
Voeg de uisnippers toe en bak die 5 à 9 minuten, regelmatig roerend, of tot ze zacht zijn en licht gekleurd.
Roer er de tomaten door en laat ze meebakken tot het meeste vocht verdampt is en het mengsel wat dikker geworden is.
Voeg de bouillon toe, dan de aardappels, abrikozen, zout en peper en breng het geheel op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel ongestoord 20 minuten garen of tot de aardappels zacht zijn maar niet uit elkaar valen.

Voeg de blokjes vlees toe en laat ze 10 minuten op laag vuur meewarmen.  Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

Schep de soep in kommen, strooi er korander over en serveer ze meteen.


Info


Als je een vleesbouillon trek, weet je niet altijd iets aan te vangen met het gebruikte rundsvlees. In deze Georgische soep krijgt het een passende tweede bestemming. Je kunt natuurlijk ook een vlleesbouillon trekken met het oog op deze soep zelf. Je hebt dan een mooi verse bouillon voor de soep en runder/soepvlees uit de eerste hand, bij wijze van spreken dan.
Heel verassend, een rundvleessoep met abrikozen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________