R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodj, in schijfjes va
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
WORTEL - TZIMMES
bijgerecht, 4 à 6 p., Israël






900 g wortels
1/2 kop honing
1 el citroensap
1 tl kaneel
zout naar smaak
2 à 3 el boter


Bereiding


Snijd de wortels in schijfjes van ruim een halve centimeter.

Doe de schijfjes wortel, de honing, het citroensap, de kaneel, zout naar smaak en zoveel water dat de wortels er net mee bedekt worden in een grote kookpan en breng het geheel, af en toe roerend, aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en zet het deksel op de pan.

Kook de schijfjes wortel tot ze amper beetgaar zijn. Neem dan het deksel van de pan en laat op middelhoge temperatuur het vocht in de pan verdampen en inkoken tot het enigszins stroperig is geworden en een laagje ("glaze") om de wortels is gaan vormen.
Voeg als het zover is de boter toe en laat die terwijl je rustig roert smelten.

De wortel tzimmes kan geserveerd worden.


Info

 
Tzimmes wordt traditioneel gegeten gedurende Rosh hashana. Zoete gerechten als lekach (honingcake) en deze wortel tzimmes symboliseren het "zoete" nieuwe jaar dat dan van start gaat.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________