|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodj, in schijfjes va Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, 4 à 6 p., Israël 900 g wortels 1/2 kop honing 1 el citroensap 1 tl kaneel zout naar smaak 2 à 3 el boter Bereiding Snijd de wortels in schijfjes van ruim een halve centimeter. Doe de schijfjes wortel, de honing, het citroensap, de kaneel, zout naar smaak en zoveel water dat de wortels er net mee bedekt worden in een grote kookpan en breng het geheel, af en toe roerend, aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en zet het deksel op de pan. Kook de schijfjes wortel tot ze amper beetgaar zijn. Neem dan het deksel van de pan en laat op middelhoge temperatuur het vocht in de pan verdampen en inkoken tot het enigszins stroperig is geworden en een laagje ("glaze") om de wortels is gaan vormen. Voeg als het zover is de boter toe en laat die terwijl je rustig roert smelten. De wortel tzimmes kan geserveerd worden. Tzimmes wordt traditioneel gegeten gedurende Rosh hashana. Zoete gerechten als lekach (honingcake) en deze wortel tzimmes symboliseren het "zoete" nieuwe jaar dat dan van start gaat. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |