|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Nederland voor het deeg: 450 g bloem 200 ml lauwe melk 15 g droge gist 50 g zachte boter plus extra 1 ei zout voor de vulling: 500 g half om half gehakt paneermeel 1 ei zout en peper nootmuskaat kruidnagel verder: 1 ei, losgeklopt Bereiding Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg er de gist aan toe. Even doorroeren. Laat het mengsel 10 minuten ongemoeid. Neem een grote kom en doe er de bloem in. Werk het zout door de bloem. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er het melk-gistmengsel in. Voeg ook de zachte boter en het ei toe. Werk geleidelijk aan de bloem door het melk-boter-eimengsel. Stort de massa op je werkblad en kneed het deeg zeker een een minuut of 5 of laat dat door daarvoor geschikte apparatuur doen. Voeg zonodig nog wat bloem of wat melk toe. Verdeel het geknede deeg in porties van 90 gram. Maak er bolletjes van en laat die op een warme plaats afgedekt met plastic folie een kwartier à een hal uur rijzen. Meng ondertussen het gehakt, het ei en de paneermeel. Breng het gehakt op smaak met zout, peper, gemalen nootmuskaat en eventueel wat gemalen kruidnagel. Verdeel het gehakt in porties van 90 gram. Rol ze uit tot worstjes. Rol de bolletjes in een ovaal uit. Klop een ei los en bestrijk er met behulp van een keukenkwastje de kanten van ieder deeglapje mee. Leg een gehaktworstje op het midden van ieder deeglapje. Vouw eerst de korte zijkanten van ieder deeglapje over de worsten. Vouw daarna de lange zijkanten over het worste heen. Als het goed is worden de worstjes door de overlap nu aan alle kanten ingesloten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de worstenbroodjes met de naad naar beneden op. Bedek de broodje met plastic folie en laat ze 3 kwartier reizen. Verwarm de oven voor (200 C). Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Schuif de bakplaat de oven in. Bak de worstenbroodjes in ca 30 minuten goudbruin. |