R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  WORSTENBROODJES
Nederland





voor het deeg:
450 g bloem
200 ml lauwe melk
15 g droge gist
50 g zachte boter plus extra
1 ei
zout

voor de vulling:
500 g half om half gehakt
paneermeel
1 ei
zout en peper
nootmuskaat
kruidnagel

verder:
 1 ei, losgeklopt


Bereiding


Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg er de gist aan toe. Even doorroeren.
Laat het mengsel 10 minuten ongemoeid.

Neem een grote kom en doe er de bloem in.
Werk het zout door de bloem.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er het melk-gistmengsel in. Voeg ook de zachte boter en het ei toe.

Werk geleidelijk aan de bloem door het melk-boter-eimengsel.

Stort de massa op je werkblad  en kneed het deeg zeker een een minuut of 5 of laat dat door daarvoor geschikte apparatuur doen. Voeg zonodig nog wat bloem of wat melk toe.
Verdeel het geknede deeg in porties van 90 gram. Maak er bolletjes van
en laat die op een warme plaats afgedekt met plastic folie een kwartier à een hal uur rijzen.

Meng ondertussen het gehakt, het ei en de paneermeel.
Breng het gehakt op smaak met zout, peper, gemalen nootmuskaat en eventueel wat gemalen kruidnagel.

Verdeel het gehakt in porties van 90 gram. Rol ze uit tot worstjes.

Rol de bolletjes in een ovaal uit. Klop een ei los en bestrijk er met behulp van een keukenkwastje de kanten van ieder deeglapje mee.
Leg een gehaktworstje op het midden van ieder deeglapje.
Vouw eerst de korte zijkanten van ieder deeglapje over de worsten.
Vouw daarna de lange zijkanten over het worste heen. Als het goed is worden de worstjes door de overlap nu aan alle kanten ingesloten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de worstenbroodjes met de naad naar beneden op. Bedek de broodje met plastic folie en laat ze 3 kwartier reizen.

Verwarm de oven voor (200 C).

Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei.
Schuif de bakplaat de oven in.

Bak de worstenbroodjes in ca 30 minuten goudbruin.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________