R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
WITTE KOOLSOEP MET SPEKREEPJES EN BONEN
voorgerecht/maaltijdsoep, 4 p., Nederland


reeks 515 (141K)



100 g spekreepjes
500 g witte kool
250 g aardappels
1 sjalot
200 g gedroogde witte bonen
800 ml groentenbouillon
2 el boter
nootmuskaat
1 el bladpeterselie, gehakt
peper en zout



Bereiding


Laat de bonen een nacht weken in een ruim met water gevulde pan.
Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern.
Snijd de bladeren van de kool in dunne reepjes.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Pel de sjalot en snipper die fijn.

Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalot en de reepjes kool in.
Voeg de groentenbouillon toe en breng die aan de kook.
Voeg dan de aardappels, de bonen, het spek en peper en zout toe.
Draai het vuur laag zodra de soep weer gaat koken.
Laat de soep 45 minuten zachtjes trekken.
Proef of er nog peper en zout moeten worden toegevoegd en kruid de soep verder met nootmuskaat.
Schep de soep op borden en strooi er wat peterselie over.



Info


Dit is een (h)eerlijke soep, zonder typische koollucht of koolsmaak. De witte kool toont zich dermate mild dat er stevig support nodig is, hier in de vorm van spek en witte bonen. De peterselie -vaak niet meer dan randversiering- is hier helemaal op zijn plaats.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________