R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
WITLOFSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN
4 p., Nederland






800 g witlof
450 g kruimige aardappels
50 g roomboter
2 sjalotten
100g hollandse garnalen
1 1/2 l groentebouillon
200 g crème fraîche
2 à 3 peterselie, fijngesneden
100 g hollandse garnalen


Bereiding


Laat de boter smelten in een soeppan en smoor er op lage temperatuur met het deksel op de pan 20 minuten de sjalotten, aardappels en witlof in zonder ze te laten kleuren.

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 5 minuten koken en pureer die daarna (staafmixer).

Klop in een kommetje de crème fraîche los en roer er een paar eetlepels warme soep door. 
Voeg het crème fraiche- soepmengsel aan de soep in de pan toe en roer tot het helemaal opgenomen is.

Proef de soep en breng die op smaaak met zout en peper.

Schep de soep in kommen of borden en verdeel er de garnalen over.
Garneer de soep met wat fijngesneden peterselie.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________