|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
WITLOFSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN
4 p., Nederland 800 g witlof 450 g kruimige aardappels 50 g roomboter 2 sjalotten 100g hollandse garnalen 1 1/2 l groentebouillon 200 g crème fraîche 2 à 3 peterselie, fijngesneden 100 g hollandse garnalen Bereiding Laat de boter smelten in een soeppan en smoor er op lage temperatuur met het deksel op de pan 20 minuten de sjalotten, aardappels en witlof in zonder ze te laten kleuren. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 5 minuten koken en pureer die daarna (staafmixer). Klop in een kommetje de crème fraîche los en roer er een paar eetlepels warme soep door. Voeg het crème fraiche- soepmengsel aan de soep in de pan toe en roer tot het helemaal opgenomen is. Proef de soep en breng die op smaaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of borden en verdeel er de garnalen over. Garneer de soep met wat fijngesneden peterselie. |