R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
WITLOFSALADE MET BLAUWE BESSEN, MANDARIJN, APPEL EN NOTEN

4 p., Nederland






4 à 6 stronkjes witlof
2 groene appels
75 g walnoten
3 à 4 mandarijnen

voor de dressing:
3 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el honing
2 tl mosterd
1 el citroensap
zout en peper


Bereiding

Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd er de harde kern uit
Snijd de gehalveerde stronkjes vervolgens overdwars in smalle reepjes.

Was de appels goed, schil ze niet. Snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. 
Doe de reepjes witlof, de stukjes appel, de partjes mandarijn en de blauwe bessen in een ruime komen meng ze met enige voorzichtigheid.
Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, honing, mosterd en  het citroensap, voeg er zout en peper naar smaak aan toe en werk de dressing door de salade.

Schik de salade op een serveerschaal  en garneer die met wat extra noten, bessen of partjes mandarijn.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________