|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
WITLOFSALADE MET BLAUWE BESSEN, MANDARIJN, APPEL EN NOTEN
4 p., Nederland
4 à 6 stronkjes witlof 2 groene appels 75 g walnoten 3 à 4 mandarijnen voor de dressing: 3 el mayonaise 2 el yoghurt 1 el honing 2 tl mosterd 1 el citroensap zout en peper Bereiding Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd er de harde kern uit Snijd de gehalveerde stronkjes vervolgens overdwars in smalle reepjes. Was de appels goed, schil ze niet. Snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Doe de reepjes witlof, de stukjes appel, de partjes mandarijn en de blauwe bessen in een ruime komen meng ze met enige voorzichtigheid. Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, honing, mosterd en het citroensap, voeg er zout en peper naar smaak aan toe en werk de dressing door de salade. Schik de salade op een serveerschaal en garneer die met wat extra noten, bessen of partjes mandarijn. |