|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
WITLOF- HAM- KAASTAART Nederland 6 plakken (ca 150 g) beenham, waarvan 3 plakken in stukjes gesneden 125 g belegen Goudse kaas, grof geraspt 3 eieren 125 g crème fraîche 2 à 3 el olijfolie fijngehakte peterselie kruimeldeeg (pâte brisée): klik hier voor het recept Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Vet een ronde bakvorm (diameter 28 cm) in met boter en strooi er wat bloem over. Bekleed de vorm (bodem plus rand) met het kruimeldeeg. Bak de taartbodem met een daarop aangebrachte steunvulling 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bak de taartbodem nog eens 10 minuten. Verhoog de oventemperatuur naar 200 C. Halveer de struikjes witlof en bestrijk ze met olijfolie. Verhit de grill- of koekenpan en grill er de witlof in 2 partijen aan beide kanten 10 minuten in. Bestrooi de gegrilde witlofhelften met peper en wat zout. Beleg de taartbodem met 3 plakken beenham. Leg de gehalveerde witlofstruikjes met het snijvlak naar boven op de beenham. Meng de grof geraspte kaas en de stukjes beenham en strooi het mengsel gelijkmatig over de witlof uit. Klop de eieren samen met de crème fraîche los en roer er de peterselie en nog wat zout en peper door. Schenk het mengsel rustig over de taart uit. Bak de witlof- ham- kaastaart in 35 à 40 minuten mooi goudbruin. Snijd de taart aan met een degelijk (gekarteld) mes waarvoor de witlof geen probleem is. Als die niet goed doorgesneden wordt, loop je het risico dat de taart uiteenvalt. |