R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
WITLOF- HAM- KAASTAART
Nederland






6 stronkjes witlof
6 plakken (ca 150 g) beenham, waarvan 3 plakken in stukjes gesneden
125 g belegen Goudse kaas, grof geraspt
3 eieren
125 g crème fraîche
2 à 3 el olijfolie
fijngehakte peterselie

kruimeldeeg (pâte brisée): klik hier voor het recept




Bereiding

Verwarm de oven voor (175 C).

Vet een ronde bakvorm (diameter 28 cm)  in met boter en strooi er wat bloem over.
Bekleed de vorm (bodem plus rand) met het kruimeldeeg.
Bak de taartbodem met een daarop aangebrachte steunvulling 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de steunvulling en bak de taartbodem nog eens 10 minuten.

Verhoog de oventemperatuur naar 200 C.

Halveer de struikjes witlof en bestrijk ze met olijfolie.
Verhit de grill- of koekenpan en grill er de witlof in 2 partijen aan beide kanten 10 minuten in. Bestrooi de gegrilde witlofhelften met peper en wat zout.

Beleg de taartbodem met 3 plakken beenham.
Leg de gehalveerde witlofstruikjes met het snijvlak naar boven op de beenham.
Meng de grof geraspte kaas en de stukjes beenham en strooi het mengsel gelijkmatig over de witlof uit. 


Klop de eieren samen met de crème fraîche los en roer er de peterselie en nog wat zout en peper door. Schenk het mengsel rustig over de taart uit.

Bak de witlof- ham- kaastaart in 35 à 40 minuten mooi goudbruin.

Snijd de taart aan met een degelijk (gekarteld) mes waarvoor de witlof geen probleem is. Als die niet goed doorgesneden wordt, loop je het risico dat de taart uiteenvalt.


Info


Een klassieker in taartvorm, die er alleen maar beter van wordt. Een aanrader.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________