R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 WILD ZWIJNRAGOUT MET PANCETTA, SALIE EN TOMATEN
hoofdgerecht, 4 p., België





1 k wild zwijn-vlees
120 g pancetta, in stukjes gesneden
een paar takjes salie
3 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g gepelde tomaatblokjes (blik)
150 ml witte wijn
1 runderbouillonblokje
250 ml water
2 el bloem
1 klont boter
3 el olijfolie
peper en zout


Bereiding


Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak er op laag vuur de sjalotsnippers en de pancetta in.

Verhit in een andere pan de boter en 1 el olijfolie en bak er op hoog vuur het vlees in aan.

Voeg de bloem aan de pan met sjalotten toe en meng die ermee.
Voeg na 1 minuut de tomaatblokjes toe.
Voeg als de tomaatblokjes op temperatuur zijn het vlees, de knoflook, de blaadjes salie, het verkruimelde bouillonblokje en het water toe.

Giet de wijn in de pan waarin je het vlees aangebakken hebt en roer de aanbaksels los. Giet de wijn met aanbaksels in de pan met het vlees.

Zet het deksel op de pan en laat het geheel 1 1/2 zachtjes sudderen.
Schep de ingrediënten regelmatig om.

Breng de ragout op smaak met zout en peper.

Serveer er aardappelkroketjes bij en 1 of meerdere groenten.


Info


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________