|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., België 1 k wild zwijn-vlees 120 g pancetta, in stukjes gesneden een paar takjes salie 3 sjalotjes, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 400 g gepelde tomaatblokjes (blik) 150 ml witte wijn 1 runderbouillonblokje 250 ml water 2 el bloem 1 klont boter 3 el olijfolie peper en zout Bereiding Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak er op laag vuur de sjalotsnippers en de pancetta in. Verhit in een andere pan de boter en 1 el olijfolie en bak er op hoog vuur het vlees in aan. Voeg de bloem aan de pan met sjalotten toe en meng die ermee. Voeg na 1 minuut de tomaatblokjes toe. Voeg als de tomaatblokjes op temperatuur zijn het vlees, de knoflook, de blaadjes salie, het verkruimelde bouillonblokje en het water toe. Giet de wijn in de pan waarin je het vlees aangebakken hebt en roer de aanbaksels los. Giet de wijn met aanbaksels in de pan met het vlees. Zet het deksel op de pan en laat het geheel 1 1/2 zachtjes sudderen. Schep de ingrediënten regelmatig om. Breng de ragout op smaak met zout en peper. Serveer er aardappelkroketjes bij en 1 of meerdere groenten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|