|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
|||
---|---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nederland 400 g wortels of flespompoen, in stukken/blokjes 1 grote rode ui, in partjes 1 1/2 el olijfolie 2 el za'atarmix 1 bloemkool, in roosjes 300 g parelcouscous 1 1/2 el olijfolie 2 el granaatappelmelasse flinke handvol groene kruiden (peterselie, munt, dille), gehakt 125 g granaatappelzaden rasp en sap van 1 citroen optioneel: yochurt Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Doe de stukken wortel of pompoen en de partjes rode ui in een lage ruime bakvorm. Voeg de olijfolie, zout, peper en de za'atar toe en schep de groente om tot alle stukjes er gelijkmatig mee bedekt zijn. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en stel de bak/roosterdtijd in op 35 minuten. Neem als er 10 minuten gepasseerd zijn de bakvorm uit de oven, voeg de roosjes bloemkool toe en plaats de bakvorm terug in de oven. Kook ondertussen de parelcouscous. Raadpleeg de verpakking voor de juiste kooktijd. Neem als de oventijd erop zit de bakvorm met de groente uit de oven en doe de groente in een ruime mengkom. Voeg ook de gegaarde parelcouscous, de gehakte kruiden (peterselie, munt, dille), granaatappelzaden, citroenrasp en citroensap, plus zout, peper en olijfolie naar smaak toe en meng alle zich in de kom bevindende ingrediënten. Lekker met een of andere korstige soort bood en"echte" boter. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________
|
|
| |