R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  WARME BLOEMKOOL-PARELCOUSCOUSSALADE
4 p., Nederland

 400 g wortels of flespompoen, in stukken/blokjes
1 grote rode ui, in partjes
1 1/2 el olijfolie
2 el za'atarmix
1 bloemkool, in roosjes
300 g parelcouscous
1 1/2 el olijfolie
2 el granaatappelmelasse
flinke handvol groene kruiden (peterselie, munt, dille), gehakt
125 g granaatappelzaden
rasp en sap van 1 citroen

optioneel:
yochurt


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Doe de stukken wortel of pompoen en de partjes rode ui in een lage ruime bakvorm. Voeg de olijfolie, zout, peper en de za'atar toe en schep de groente om tot alle stukjes er gelijkmatig mee bedekt zijn.
Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en stel de bak/roosterdtijd in op 35 minuten.
Neem als er 10 minuten gepasseerd zijn de bakvorm uit de oven, voeg de roosjes bloemkool toe en plaats de bakvorm terug in de oven.

Kook ondertussen de parelcouscous. Raadpleeg de verpakking voor de juiste kooktijd.
 
Neem als de oventijd erop zit de bakvorm met de groente uit de oven en doe de groente in een ruime mengkom. Voeg ook de gegaarde parelcouscous, de gehakte kruiden (peterselie, munt, dille), granaatappelzaden, citroenrasp en citroensap, plus zout, peper en olijfolie naar smaak toe en meng alle zich in de kom bevindende ingrediënten.

Lekker met een of andere korstige soort bood en"echte" boter.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________