|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p. Nederland
400 g wagyu-steak in repen van 1/2 cm dik 30 g boter 1 el plantaardige olie zout en peper voor de paddenstoelensaus: 500 g gemengde paddenstoelen 30 g boter 1 el plantaardige olie 1 dl witte droge wijn 1 1/2 dl paddenstoelenbouillon (eventueel runderbouillon) 2 el grove mosterd 4 dl (slag)room zout en peper, naar smaak 3 el peterselie, fijngehakt optioneel: een scheut(je) cognac
Beredingswijze
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voor je het gaat bakken. Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Doe, als de pan en de vetsof flink heet zijn, snel de helft van de reepjes vlees in de pan en bak ze 1 à maximaal 1 1/2 minuut. Draai de reepjes vlees snel achter elkaar om en bak ook de andere kant 1 à 1 1/2 minuut. Schuif de gebakken reepjes vlees op een klaarstaand bord. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit er weer 30 g boter en een eetlepel boter in. Bak de reepjes vlees zoals je dat zojuist gedaan hebt en schuif ze daarna eveneens op het bord. Kruid de gebakken steakreepjes met zout en peper en zet ze terzijde. Houd ze bedekt met aluminiumfolie warm. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes van dezelfde dikte. Laat 30 g boter in een koekenpan smelten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op matige temperatuur tot ze vocht gaan afgeven. Voeg de wijn toe en laat die onder herhaaldelijk roeren grotendeels verdampen. Voeg vervolgens de bouillon, de mosterd en de room toe en laat ze op temperatuur komen. Voeg zout en peper naar smaak aan de saus toe en laat die nog 5 minuten op lage temperatuur op het fornuis staan om op smaak te komen en wat in de dikken. Voeg de reepjes vlees aan de pan met de saus toe, roer tot ze met de saus bedekt zijn en laat ze op hoge temperatuur snel weer warm worden. Serveer de wagyu-steakreepjes met de paddenstoelensaus daarna meteen.
Info
|