R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
WAGYU-STEAK MET PADDENSTOELENSAUS
4 p. Nederland






 400 g wagyu-steak in repen van 1/2 cm dik
30 g boter
1 el plantaardige olie
zout en peper

voor de paddenstoelensaus:
500 g gemengde  paddenstoelen
30 g boter
1 el plantaardige olie
1 dl witte droge wijn
1 1/2 dl paddenstoelenbouillon (eventueel runderbouillon)
2 el grove mosterd
4 dl (slag)room
zout en peper, naar smaak
3 el peterselie, fijngehakt

optioneel:
een scheut(je) cognac


Beredingswijze


Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voor je het gaat bakken.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Doe, als de pan en de vetsof flink heet zijn, snel de helft van de reepjes vlees in de pan en bak ze 1 à maximaal 1 1/2 minuut.
Draai de reepjes vlees snel achter elkaar om en bak ook de andere kant 1 à 1 1/2 minuut. Schuif de gebakken reepjes vlees op een klaarstaand bord.

Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit er weer 30 g boter en een eetlepel boter in. Bak de reepjes vlees zoals je dat zojuist gedaan hebt en schuif ze daarna eveneens op het bord. Kruid de gebakken steakreepjes met zout en peper en zet ze terzijde. Houd ze bedekt met aluminiumfolie warm.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes van dezelfde dikte.
Laat 30 g boter in een koekenpan smelten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op matige temperatuur tot ze vocht gaan afgeven.
Voeg de wijn toe en laat die onder herhaaldelijk roeren grotendeels verdampen.
Voeg vervolgens de bouillon, de mosterd en de room toe en laat ze op temperatuur komen.
Voeg zout en peper naar smaak aan de saus toe en laat die nog 5 minuten op lage temperatuur op het fornuis staan om op smaak te komen en wat in de dikken.

Voeg de reepjes vlees aan de pan met de saus toe, roer tot ze met de saus bedekt zijn en laat ze op hoge temperatuur snel weer warm worden. Serveer de wagyu-steakreepjes met de paddenstoelensaus daarna meteen.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________