|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dumplings in kippenbouillon, 6 p., Paraguay 1 maiskip 1 tomaat, ontveld en in stukjes gesneden 1 rode paprika, van zaad ontdaan en fijngesneden 3 tenen knoflook, fijngehakt 1 ui, fijngehakt 2 tl zout 1 tl zwarte peper 1/4 kop peterselieblad, fijngehakt 1 el oreganoblaadjes, plus extra 1 el olijfolie voor de dumplings: 160 g maismeel 90 g semolina 100 g ricotta 1 ei licht losgeklopt 2 tl oregano, fijngehakt 50 g mozzarella, geraspt Bereiding Doe de kip met 3 liter water in een grote pan en breng het geheel aan de kook. Laat de kip 50 à 60 minuten op laag vuur koken tot het vlees helemaal gaar is. Neem de kip uit de pan. Bewaar de bouillon. Trek het kippenvlees als het voldoende is afgekoeld met 2 vorken in grove stukken/draden. Doe de overige ingrediënten behalve de olie in de keukenmachine en hak ze in stukjes. Terzijde zetten. Meng in een kom het maismeel en de semolina. Meng in een andere kom de ricotta, het ei, de mozzarella en de oregano. Voeg beide mengsels samen en voeg zout naar smaak toe. Giet vervolgens 185 ml bouillon bij het mengsel. Vorm er met je handen een samenhangende massa van. Voeg indien nodig wat meer bouillon toe. Vorm van het ontstane deeg kleine balletjes (knikkergrootte). Terzijde zetten. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime pan en voeg er de fijngehakte groenten aan toe. Bak ze al roerend een minuut of 5. Voeg de resterende kippenbouillon toe en breng die opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat bouillon en groenten 20 minuten zachtes koken. Voeg de dumplings toe en laat ze 5 minuten meekoken. Doe vervolgens het kippenvlees in de pan en laat het doorwarmen. Schep de soep in kommen en strooi er wat extra oregano over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |