R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 VORI VORI (BORI BORI) DE POLLO
dumplings in kippenbouillon, 6 p., Paraguay

1 maiskip
1 tomaat, ontveld en in stukjes gesneden
1 rode paprika, van zaad ontdaan en fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
2 tl zout
1 tl zwarte peper
1/4 kop peterselieblad, fijngehakt
1 el oreganoblaadjes, plus extra
1 el olijfolie

voor de dumplings:
160 g maismeel
90 g semolina
100 g ricotta
1 ei licht losgeklopt
2 tl oregano, fijngehakt
50 g mozzarella,  geraspt


Bereiding


Doe de kip met 3 liter water in een grote pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de kip 50 à 60 minuten op laag vuur koken tot het vlees helemaal gaar is. Neem de kip uit de pan. Bewaar de bouillon.
Trek het kippenvlees als het voldoende is afgekoeld met 2 vorken in grove stukken/draden.

Doe de overige ingrediënten behalve de olie in de keukenmachine en hak ze in stukjes. Terzijde zetten.

Meng in een kom het maismeel en de semolina.
Meng in een andere kom de ricotta, het ei, de mozzarella en de oregano. Voeg beide mengsels samen en voeg zout naar smaak toe.

Giet vervolgens 185 ml bouillon bij het mengsel.  Vorm er met je handen een samenhangende massa  van. Voeg indien nodig wat meer bouillon toe.
Vorm van het ontstane deeg kleine balletjes (knikkergrootte). Terzijde zetten.
 
Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime pan en voeg er de fijngehakte groenten aan toe. Bak ze al roerend een minuut of 5.
Voeg de resterende kippenbouillon toe en breng die opnieuw aan de kook.
Draai het vuur laag en laat bouillon en groenten 20 minuten zachtes koken.
Voeg de dumplings toe en laat ze 5 minuten meekoken.

Doe vervolgens het kippenvlees in de pan en laat het doorwarmen.

Schep de soep in kommen en strooi er wat extra oregano over.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________