R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  VOLKOREN VRUCHTEN EN NOTENBROOD
Nederland





100 g gedroogde abrikozen
100 g gedroogde pruimen
100 g dadels
50 g vijgen
50 ml appelsap of water
350 g tarwevolkorenbloem
1 zakje droge gist
125 ml handwarme melk
125 g honing
60 g boter
1 tl kaneel
100 g amandelen
75 g walnoten
100 g hazelnoten
100 g rozijnen
40 g geconfijte citroen
zout


Bereiding


Snijd het gedroogde fruit fijn en doe het in een kom. Schep er de rozijnen door en overgiet het geheel met de appalsap.

Meng de bloem met de gist, handwarme melk, honing, boter, kaneel en zout en keed ze tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg rijzen tot het duidelijk in grootte toegenomen is (ca 30 minuten).

Hak onderussen de amandelen en noten gof. Rooster de gehaktenoten licht in een pan zonder vetstof. Meng de noten als ze wat afgekoeld zijn nmet het gedroogde fruit.

Kneed het deeg door onder toevoeging van het noten-fruitmengsel en vorm er 1 groot brood of 2 kleinere broden van.

Leg de broden op een bakplaat en benevel ze met wat water.
Laat ze circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 175 C. en stel de oventijd in op 60 minuten.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________