|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Nederland 100 g gedroogde abrikozen 100 g gedroogde pruimen 100 g dadels 50 g vijgen 50 ml appelsap of water 350 g tarwevolkorenbloem 1 zakje droge gist 125 ml handwarme melk 125 g honing 60 g boter 1 tl kaneel 100 g amandelen 75 g walnoten 100 g hazelnoten 100 g rozijnen 40 g geconfijte citroen zout Bereiding Snijd het gedroogde fruit fijn en doe het in een kom. Schep er de rozijnen door en overgiet het geheel met de appalsap. Meng de bloem met de gist, handwarme melk, honing, boter, kaneel en zout en keed ze tot een samenhangend deeg. Laat het deeg rijzen tot het duidelijk in grootte toegenomen is (ca 30 minuten). Hak onderussen de amandelen en noten gof. Rooster de gehaktenoten licht in een pan zonder vetstof. Meng de noten als ze wat afgekoeld zijn nmet het gedroogde fruit. Kneed het deeg door onder toevoeging van het noten-fruitmengsel en vorm er 1 groot brood of 2 kleinere broden van. Leg de broden op een bakplaat en benevel ze met wat water. Laat ze circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 175 C. en stel de oventijd in op 60 minuten. |