|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
VÖFFLUR snak/dessert, wafels, 8 stuks, IJsland 2 eieren 250 ml melk 400 g tarwebloem 1 tl bakpoeder 3 el suiker zout, naar smaak 120 g gesmolten boter optioneel: vanille, kaneel, kardamom, geraspte citroenschil naar smaak
Bereiding
Klop de eieren en de melk samen in een grote kom. Zeef de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout boven de kom en klop ze met een garde door het eimengsel. Voeg indien gewenst 1 of meer optionele ingrediënten toe en klop dan even. Verhit het wafelijzer en vet het (heel) licht in met gesmolten boter. Klop de rest van de boter door het beslag. Giet een passende hoveelheid beslag in het wafelijzer en bak de wafel goudkleurig. De juiste tijd is afhankelijk van de temperatuur van het wafelijzer. Direkt serveren.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |