R E C E P T E
N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Keniaia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Kroatië 1 k verschillende soorten zeevis, in stukken gesneden 2 grote uien, in ringen 2 tomaten, in schijven 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 el peterselie, fijngehakt 100 ml plantaardige olie 200 ml witte wijn voor de polenta: 300 g maisgriesmeel (semola) 1 1/2 l water 10 g zout Bereiding Rooster in een grote zware pan de helft van de uiringen goudgeel. Leg de stukken vis op de uiringen, daarop de tomaten gevolgd door de rest van de uien, de knoflook, de peterselie, zout en peper. Giet er de olie, de wijn en wat water bij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel langzaam garen. Bereid ondertussen de polenta. Breng het water aan de kook, voeg er zout aan toe en roer er langzaam de maisgries door. Laat die 40 minuten zachtjes koken. Stort de polenta in een lage, vlakke schaal, leg er de stukken vis op en giet er de soepachtige saus over. Serveer er een groente of een salade bij. Ik heb dit gerecht bereid met kabeljauw, zalm, schol en -hoewel geen vis- wat tijgergarnalen en dat is goed bevallen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |