R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Keniaia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

 VISSCHOTEL MET POLENTA
hoofdgerecht, 4 p., Kroatië

1 k verschillende soorten zeevis, in stukken gesneden
2 grote uien, in ringen
2 tomaten, in schijven
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el peterselie, fijngehakt
100 ml plantaardige olie
200 ml witte wijn

voor de polenta:
300 g maisgriesmeel (semola)
1 1/2 l water
10 g zout


Bereiding


Rooster in een grote zware pan de helft van de uiringen goudgeel.
Leg de stukken vis op de uiringen, daarop de tomaten gevolgd door de rest van de uien, de knoflook, de peterselie, zout en peper.
Giet er de olie, de wijn en wat water bij en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het geheel langzaam garen.

Bereid ondertussen de polenta.
Breng het water aan de kook, voeg er zout aan toe en roer er langzaam de maisgries door. Laat die 40 minuten zachtjes koken.
Stort de polenta in een lage, vlakke schaal, leg er de stukken vis op en giet er de soepachtige saus over.
Serveer er een groente of een salade bij.


Info


Ik heb dit gerecht bereid met kabeljauw, zalm, schol en -hoewel geen vis- wat tijgergarnalen en dat is goed bevallen.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________