|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
pittige kokos-noedelsoep met vis, 4 p., Maleisië 1 blikje kokosmelk van 400 ml 80 g laksa-pasta 500 ml koud water 60 ml vers limoensap 1 el vissaus 2 kaffir-limoenblaadjes, nerven verwijderd, fijngescheurd 125 g rijstvermicelli (noedels) 300 g stevige witte visfilet, in stukjes van 2 cm zout 100 g taugé 1/4 kop korianderblaadjes 1 kleine verse rode chili, zaad verwijderd, in stukjes gesneden voor de laksa-pasta: 1 tl verse gember, fijngehakt 1 tl knofloook, fijngehakt 1 tl citroengras, fijngehakt 1 tl korianderwortel, fijngehakt 2 rode chilipeperses, fijngehakt 1 tl garnalenpasta 1 tl koenjit (kurkuma, geelwortel) 3 el olie Bereiding Doe alle ingrediënten voor de laksa-pasta in de keukenmachine en pulseer ze tot een zachte, gladde pasta. Meng de kokosmelk en de laksa-pasta en breng ze in een grote pan op middelhoog vuur nét aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer een paar keer. Voeg water, limoensap, vissaus en limoenblaadjes toe en laat het mengsel opnieuw 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Kook in een andere pan de noedels 3 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken en verdeel ze over 4 (ruime) soepkommen. Doe de vis in de pan met het kokosmelkmengsel. Laat de vis in 1 à 2 minuten net gaar worden. Proef en voeg zout naar smaak toe. Verdeel de taugé over de soepkommen. Giet er de hete soep over en strooi er de korianderblaadjes en stukjes chilipeper over. Direct serveren. Deze kruidige laksa is een maaltijd op zich. Laksa is een mix van Chinese, Indonesische, Maleisische en Indiase smaken en gerechten. Het gerecht is te rangschikken onder de noemer fast food: je verdeelt warme noedels over soepkommen, daarover verdeel je wat groente (meestal taugé) dáárover -zoals in dit recept- vis maar het kan ook vlees of tofu of ei zijn. Tenslotte vul je de kom met kruidige kokossoep.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |