R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 VIS-LAKSA
pittige kokos-noedelsoep met vis, 4 p., Maleisië


1 blikje kokosmelk van 400 ml
80 g laksa-pasta
500 ml koud water
60 ml vers limoensap
1 el vissaus
2 kaffir-limoenblaadjes, nerven verwijderd, fijngescheurd
125 g rijstvermicelli (noedels)
300 g stevige witte visfilet, in stukjes van 2 cm
zout
100 g taugé
1/4 kop korianderblaadjes
1 kleine verse rode chili, zaad verwijderd, in stukjes gesneden

voor de laksa-pasta:
1 tl verse gember, fijngehakt
1 tl knofloook, fijngehakt
1 tl citroengras, fijngehakt
1 tl korianderwortel, fijngehakt
2 rode chilipeperses, fijngehakt
1 tl garnalenpasta
1 tl koenjit (kurkuma, geelwortel)
3 el olie


Bereiding


Doe alle ingrediënten voor de laksa-pasta in de keukenmachine en pulseer ze tot een zachte, gladde pasta.

Meng de kokosmelk en de laksa-pasta en breng ze in een grote pan op middelhoog vuur nét aan de kook.
Laat het mengsel 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer een paar keer.
Voeg water, limoensap, vissaus en limoenblaadjes toe en laat het mengsel opnieuw 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen.

Kook in een andere pan de noedels 3 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken en verdeel ze over 4 (ruime) soepkommen.

Doe de vis in de pan met het kokosmelkmengsel. Laat de vis in 1 à 2 minuten net gaar worden.
Proef en voeg zout naar smaak toe.
Verdeel de taugé over de soepkommen. Giet er de hete soep over en strooi er de korianderblaadjes en stukjes chilipeper over.
Direct serveren.


Info


Deze kruidige laksa is een maaltijd op zich.
Laksa is een mix van Chinese, Indonesische, Maleisische en Indiase smaken en gerechten.
Het gerecht is te rangschikken onder de noemer fast food: je verdeelt warme noedels over soepkommen, daarover verdeel je wat groente (meestal taugé) dáárover -zoals in dit recept- vis maar het kan ook vlees of tofu of ei zijn. Tenslotte vul je de kom met kruidige kokossoep.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________