|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Vietnam voor de salade: 12 coquilles 1 kop korianderblaadjes 1 kop (Vietnamese) muntblaadjes 1 groene mango, julienne gesneden 1 libanese komkommer, in dunne schijfjes 1/2 kop taugé 2 rode lange chili's, zaad verwijderd, julienne gesneden 4 tl sesamzaadjes voor de dressing: 2 Thai chili's, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 4 el palmsuiker 4 à 6 tl vissaus sap van 2 limoenen Bereiding Meng in een kommetje de chili's, knoflook, palmsuiker, vissaus en het limoensap. Snijd de coquilles overdwars in zeer dunne schijfjes. Meng in een kom de schijfjes coquille, de fijngehakte koriander en munt, de mango, komkommer, taugé, chilipeper, het sesamzaad en een paar lepels dressing. Verdeel de salade over 4 bordjes en schep er de rest van de dressing over. Een Tai-chili of "red bird’s eye chilli" is een kleine maar zeer hete peper. Palmsuiker is wat minder zoet dan gewone kristalsuiker en heeft een karamelachtige bijsmaak. De suiker is te koop in tubes als een zachte pasta of in harde blokken. Vietnamese munt heeft een citroenige toets en is kruidiger dan "gewone" munt terwijl de muntsmaak minder sterk is. Vervang de munt eventueel door "gewone" munt maar verminder de hoeveelheid en sprenkel er een paar druppels citroensap over. Libanese komkommers zijn kleine komkommers. Vier van deze komkommers komen overeeen met 1 grote komkommer.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|