R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 VEPROVA PECENE
geroosterd varkensvlees, 4 à 6 p., Tjechië

900 g varkensgebraad
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 el plantaardige olie
1 el mosterd
2 el karweizaad
1 el knoflookpoeder (of meer)
1 el zout
1 tl versgemalen zwarte peper
1/2 kop (120 ml) bier of water
1 el maizena
2 el boter


Bereiding


Meng olie, mosterd, karweizaad, knoflookpoeder, zout en peper. Wrijf het vlees met het mengsel in. Laat de smaken 45 minuten intrekken.

Verwarm de oven voor op 165 C.
Doe de uisnippers in een zware ovenbestendige pan. Giet er het bier bij.
Leg het vlees op de uisnippers.
Bedek de pan met aluminiumfolie. Zet de pan in de oven.
Bak het vlees afhankelijk van de dikte 1 à 1 1/2 uur. Schep tijdens het bakken het braadvocht regelmatig over het vlees en draai het een keer om.

Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Giet het achtergebleven braadvocht in een pannetje en voeg er de boter en de maizena aan toe. Laat de saus op hoog vuur wat indikken. Giet de saus over het vlees. Serveer er dumplings bij.


Info


Geroosterd varkensvlees met dumplings en zuurkool is het nationale gerecht bij uitstek van Tjechië. Het staat in veel Praagse restaurants op de kaart als vepro - knedlo - zelo. Zie voor de dumplings het recept houskové knedlíky en voor het zuurkoolgerecht zeli.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________