![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| geroosterd varkensvlees, 4 à 6 p., Tjechië 900 g varkensgebraad 1 middelgrote ui, fijngesneden 1 el plantaardige olie 1 el mosterd 2 el karweizaad 1 el knoflookpoeder (of meer) 1 el zout 1 tl versgemalen zwarte peper 1/2 kop (120 ml) bier of water 1 el maizena 2 el boter Bereiding Meng olie, mosterd, karweizaad, knoflookpoeder, zout en peper. Wrijf het vlees met het mengsel in. Laat de smaken 45 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 165 C. Doe de uisnippers in een zware ovenbestendige pan. Giet er het bier bij. Leg het vlees op de uisnippers. Bedek de pan met aluminiumfolie. Zet de pan in de oven. Bak het vlees afhankelijk van de dikte 1 à 1 1/2 uur. Schep tijdens het bakken het braadvocht regelmatig over het vlees en draai het een keer om. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Giet het achtergebleven braadvocht in een pannetje en voeg er de boter en de maizena aan toe. Laat de saus op hoog vuur wat indikken. Giet de saus over het vlees. Serveer er dumplings bij. Geroosterd varkensvlees met dumplings en zuurkool is het nationale gerecht bij uitstek van Tjechië. Het staat in veel Praagse restaurants op de kaart als vepro - knedlo - zelo. Zie voor de dumplings het recept houskové knedlíky en voor het zuurkoolgerecht zeli.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|