|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kastanjevelouté met langoest, 4 à 6 p., Frankrijk 1 langoest (staart), gekookt 750 ml kippenbouillon 1 ui 250 g kastanjes (gepeld) 100 ml slagroom 1 blaadje laurier 3 takjes tijm een stuk of 15 hazelnoten, grof gehakt 15 g boter zout en peper Bereiding Pel de ui en snijd die fijn. Verhit de boter in een pan en sauteer er de uisnippers in. Voeg zout en peper toe. Voeg de kastanjes, het laurierblad, de tijm en de bouillon toe. Laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Kraak ondertussen de staart van de langoust en haal er het vlees uit. Verdeel het vlees van de langoust in niet te grote schijfjes. Verwijder de tijm en het laurierblad en voeg de room toe. Pureer de soep en verdeel die over 4 à 6 niet te grote borden. Verdeel er de plakjes langoest over. Garneer het gerecht met de hazelnoten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|