R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  -  VELOUTÉ DE CHÂTAIGNES À LA LANGOUSTE  -
kastanjevelouté met langoest, 4 à 6 p., Frankrijk





1 langoest (staart),  gekookt
750 ml kippenbouillon
1 ui
250 g kastanjes (gepeld)
100 ml slagroom
1 blaadje laurier
3 takjes tijm
een stuk of 15 hazelnoten, grof gehakt
15 g boter
zout en peper


Bereiding


Pel de ui en snijd die fijn.
Verhit de boter in een pan en sauteer er de uisnippers in. Voeg zout en peper toe.
Voeg de kastanjes, het laurierblad, de tijm en de bouillon toe.
Laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.

Kraak ondertussen de staart van de langoust en haal er het vlees uit. Verdeel het vlees van de langoust in niet te grote schijfjes.

Verwijder de tijm en het laurierblad en voeg de room toe.
Pureer de soep en verdeel die over 4 à 6 niet te grote borden. Verdeel er de plakjes langoest over.
Garneer het gerecht met de hazelnoten. 
 

Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________