![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
```````` |
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Mexico ![]() 1 ui 2 paprika's 1 bloemkool 1 portobello champignon 2 el olijfolie 1 el chilipoeder 1 tl komijn 1 tl gerookte paprika 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1 tl zout voor guacamole: 2 rijpe avocados 1 limoen 1/2 tl zout verse koriander voor "refried beans": 2 tenen knoflook, geperst 2 blikjes pintobonen of 3 koppen gekookte pintobonen 3/4 kop vloeistof (blik) of water 2 el olijfolie 1 tl komijn 1/2 tl chilipoeder 1/2 tl zout verder: 8 tortilla's Bereiding Verwarm de oven voor (210 C). Snijd de ui in reepjes. Snijd de paprikas in grotere repen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de portobello's in hapklare stukken. Doe de groente in een grote kom, voeg olijfolie, chilipoeder, komijn, paprika, knoflookpoeder en zout toe. Schud de kom zodat de ingrediënten allen met de olie en specerijen et cetera bedekt raken. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. leg er de groente in een enkele laag op en rooster ze 15 mnuten. Neem de bakplaten uit de oven, schep de groente om en strooi over beide bakplaten nog 1/4 tl zout. Schep de groente nog eens om en plaats de bakplaten weer in de oven. Rooster de groente nog 10 minuten. Halveer de avocados, ontpit ze, schep er het vruchtvlees uit en prak het met een vork fijn. Voeg het limoensap, zout en koriander toe. De "refried" beans. Laat de bonen uit blik uitlekken. Vang daarbij de vloeistof op. Laat gedroogde bonen een nacht in koud water wellen en kook ze daarna in ververst water; raadpleeg de verpakking voor de juiste gaartijd. Giet ze af en en vang het kookwater op. Verhit de olijfolie in een kookpan en sauteer er de knoflook een 1/2 minuut in. Laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de bonen, een halve kop uitgelekte vloeistof, komijn, chilipoeder en zout toe en laat op middellage temperatuur 10 à 15 minuten, onder af en toe roeren, de smaken vrijkomen en samengaan. Voeg als het mengsel te droog wordt de resterende 1/4 kop vloeistof toe. Neem de pan van het fornuis en stamp de bonen fijn of stamp ze tot de gewenste textuur is bereikt. Voeg meer water toe als je een wat lossere textuur prefereert. Blaker indien gewenst de tortilla's licht door beide kanten een paar seconden op een open gasvlam te leggen. Schep de refried beans en de geroosterde groente in de als een puntzak opgerolde tortilla's en top ze met de guacamole.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |