````````









































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
VEGAN FAJITAS
4 p., Mexico





1 ui
2 paprika's
1 bloemkool
1 portobello champignon
2 el olijfolie
1 el chilipoeder
1 tl komijn
1 tl gerookte paprika
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl zout

voor guacamole:
2 rijpe avocados
1 limoen
1/2 tl zout
verse koriander

voor "refried beans":
2 tenen knoflook, geperst
2 blikjes pintobonen
of 3 koppen gekookte pintobonen
3/4 kop vloeistof (blik) of water
2 el olijfolie
1 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
1/2  tl zout

verder:
8 tortilla's


Bereiding


Verwarm de oven voor (210 C).

Snijd de ui in reepjes. Snijd de paprikas in grotere repen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de portobello's in hapklare stukken. Doe de groente in een grote kom, voeg olijfolie, chilipoeder, komijn, paprika, knoflookpoeder en zout toe. Schud de kom zodat de ingrediënten allen met de olie en specerijen et cetera bedekt raken.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. leg er de groente in een enkele laag op en rooster ze 15 mnuten.
Neem de bakplaten uit de oven, schep de groente om en strooi over beide bakplaten nog 1/4 tl zout. Schep de groente nog eens om en plaats de bakplaten weer in de oven. Rooster de groente nog 10 minuten.

Halveer de avocados, ontpit ze, schep er het vruchtvlees uit en prak het met een vork fijn. Voeg het limoensap, zout en koriander toe.

De "refried" beans.
Laat de bonen uit blik uitlekken. Vang daarbij de vloeistof op. Laat gedroogde bonen een nacht in koud water wellen en kook ze daarna in ververst water; raadpleeg de verpakking voor de juiste gaartijd.
Giet ze af en en vang het kookwater op.

Verhit de olijfolie in een kookpan en sauteer er de knoflook een 1/2 minuut in. Laat de knoflook niet bruin worden.
Voeg de bonen, een halve kop uitgelekte vloeistof, komijn, chilipoeder en zout toe en laat op middellage temperatuur 10 à 15 minuten, onder af en toe roeren, de smaken vrijkomen en samengaan. Voeg als het mengsel te droog wordt de resterende 1/4 kop vloeistof toe.
Neem de pan van het fornuis en stamp de bonen fijn of stamp ze tot de gewenste textuur is bereikt. Voeg meer water toe als je een wat lossere textuur prefereert.

Blaker indien gewenst de tortilla's licht door beide kanten een paar seconden op een open gasvlam te leggen.

Schep de refried beans en de geroosterde groente in de als een puntzak opgerolde tortilla's en top ze met de guacamole.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________