R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 UBORKASALATA
komkommersalade, 4p., Hongarije





2 komkommers, geschild en in dunne schijfjes gesneden
2 tl zout
1/2 tl poedersuiker
60 ml witte wijnazijn
2 tenen knoflook, geperst
3 tl zoete paprika
150 ml water


Bereiding


Doe de schijfjes komkommer in een kom en strooi er het zout over.  Meng komkommerschijfjes en zout goed (omscheppen).
Laar de komkommers een uur "rusten" zodat ze zacht(er) kunnen worden.

Knijp het overtollige vocht uit de komkommerschijfjes en doe ze in een zeef. Spoel de schijfjes onder koud stromend water. Laat ze uitekken en doe ze in een kom.

Meng  de suiker, de azijn, knoflook, paprika en water in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de komkommers en breng die verder op smaak met zout en peper. Zet de komkommersalade in de koelkast. Na 2 uur kan de salade geconsumeerd worden.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________