|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| komkommersalade, 4p., Hongarije 2 komkommers, geschild en in dunne schijfjes gesneden 2 tl zout 1/2 tl poedersuiker 60 ml witte wijnazijn 2 tenen knoflook, geperst 3 tl zoete paprika 150 ml water Bereiding Doe de schijfjes komkommer in een kom en strooi er het zout over. Meng komkommerschijfjes en zout goed (omscheppen). Laar de komkommers een uur "rusten" zodat ze zacht(er) kunnen worden. Knijp het overtollige vocht uit de komkommerschijfjes en doe ze in een zeef. Spoel de schijfjes onder koud stromend water. Laat ze uitekken en doe ze in een kom. Meng de suiker, de azijn, knoflook, paprika en water in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de komkommers en breng die verder op smaak met zout en peper. Zet de komkommersalade in de koelkast. Na 2 uur kan de salade geconsumeerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|