R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TÚRÓS CSUSZA OR TÚRÓS TÉSZTA
4 p., Hongarije

200 g gerookte bacon, in blokjes
500 pasta (van gebroken lasagnevellen)
500 g zelfgemaakte kaas: Cottage cheese/Hüttenkäse
4 dl zure room/crème fraïche


Bereiding


Maak de kaas vooraf. Klik hier voor het recept.

Sauteer de blokjes bacon in een droge pan. Neem ze er met een schuimspaan uit als ze hun vet afgegeven hebben.

Breek de lasagnevellen in stukken van ongeveer dezelfde grootte.

Kook de gebroken stukken pasta in een pan licht gezouten water beetgaar. Laat de gekookte pasta uitlekken en doe die vervolgens in de pan met het baconvet.
Voeg de curd kaas toe en meng die met het baconvet en de pasta.

Verwarm de oven voor (220 C).

Doe het pastamengsel in een vuurvaste schaal en druppel er het grootste deel van de losgeklopte zure room of crème fraîche over.

Plaats de schaal of kom in de oven en stel de baktijd in op 10 à 15 minuten.
Strooi tegen het einde van de baktijd de stukjes bacon over het gerecht.

Serveer het gerecht met de rest van de zure room/crème fraîche.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________