|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 5 p.,Tunesië 2 uien 2 el olijfolie 1/2 witte kool 1/8 tl zout 1 grote groene paprika 2 tl gemalen koriander 1/2 tl kurkuma 1/4 tl kaneel 1/8 tl cayennepeper of meer naar smaak 2 blikken tomatenblokjes à 400 g 350 g kikkererwten 1/3 kop rozijnen 1 el vers citroensap 1 kop couscous 4 el feta halve amandelen zout naar smaak Bereiding Snijd de uien in dunne ringen. Snijd de kool en de paprika in dunne reepjes. Rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en fruit daar 5 minuten de uien in. Voeg de kool toe en sauteer die minstens vijf minuten mee. Strooi er 1/8 tl zout over en schep de kool een paar keer om. Voeg de paprika toe, de koriander, kurkuma, kaneel en cayennepeper en sauteer ze even mee. Roer er de tomatenblokjes door, de kikkererwten en rozijnen en laat het geheel 15 minuten met het deksel op de pan pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg het citroensap toe en zout naar smaak. Serveer de groenten op een bedje van couscous. Verkruimel de fetakaas over de groenten en garneer het geheel met de geroosterde amandelen. Met Tunesische vissoep vooraf (zie het recept "Tunesische vissoep"), deze groentenstew met Tunesisch brood (zie het recept "Tunesisch brood") als hoofdgerecht en Tunesische gedroogd fruitcompote (zie het recept "Compote van gedroogd fruit") als dessert vergezeld door een glas muntthee is het niet moeilijk je even in Noord-Afrika te wanen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|