R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten








































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
TUNESISCHE GROENTENSTEW
hoofdgerecht, 4 à 5 p.,Tunesië





2 uien
2 el olijfolie
1/2 witte kool
1/8 tl zout
1 grote groene paprika
2 tl gemalen koriander
1/2 tl kurkuma
1/4 tl kaneel
1/8 tl cayennepeper of meer naar smaak
2 blikken tomatenblokjes à 400 g
350 g kikkererwten
1/3 kop rozijnen
1 el vers citroensap
1 kop couscous
4 el feta
halve amandelen
zout naar smaak


Bereiding


Snijd de uien in dunne ringen.
Snijd de kool en de paprika in dunne reepjes.
Rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daar 5 minuten de uien in.
Voeg de kool toe en sauteer die minstens vijf minuten mee. Strooi er 1/8 tl zout over en schep de kool een paar keer om.
Voeg de paprika toe, de koriander, kurkuma, kaneel en cayennepeper en sauteer ze even mee.
Roer er de tomatenblokjes door, de kikkererwten en rozijnen en laat het geheel 15 minuten met het deksel op de pan pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg het citroensap toe en zout naar smaak.
Serveer de groenten op een bedje van couscous.
Verkruimel de fetakaas over de groenten en garneer het geheel met de geroosterde amandelen.


Info


Met Tunesische vissoep vooraf (zie het recept "Tunesische vissoep"), deze groentenstew met Tunesisch brood (zie het recept "Tunesisch brood") als hoofdgerecht en Tunesische gedroogd fruitcompote (zie het recept "Compote van gedroogd fruit") als dessert vergezeld door een glas muntthee is het niet moeilijk je even in Noord-Afrika te wanen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________